Solopizza Xàtiva

Centelys

L’Ajuntament de Xàtiva col·laborarà aquest dissabte amb el Grup «Calcetines Marrones» (ex alumnes del col·legi Dominiques de Xàtiva) en el trasllat del material recollit per a l’enviament urgent d’ajuda a les persones afectades pel terratrèmol de Síria i Turquia.

Des d’aquest grup han anat recollint durant les darreres setmanes productes i aliments, els quals es carregaran aquest dissabte en un contenidor que arribarà expressament a la zona afectada, pel que des del grup se sol·licita ajuda ciutadana per poder traslladar els productes a través d’una cadena humana des del lloc on es troben emmagatzemats (Edifici Perelló, al carrer Montcada) fins al camió que previsiblement es col·locarà a la Plaça Sant Francesc.

Per a l’acció es compta amb la col·laboració de l’associació Bombers Pel Món, i també han mostrat el seu recolzament associacions locals com ara els grups escoltes Cohinoor i Jamboree, Gent de la Consolació, el Centre Excursionista de Xàtiva o alguns centres educatius. La concentració del dissabte tindrà lloc a les 9 hores ja que el trasllat s’iniciarà a les 9:30 hores, i està previst que s’allargue durant tot el matí, pel que es comptarà amb amenització musical i un aperitiu per a les persones participants, aportat per part de l’Ajuntament de Xàtiva.

El divendres es l’últim dia per donar material per a les persones afectats pel terratrèmol, i fins al moment s’han aportat productes com mantes, edredons i llençols; productes d’alimentació en llaunes (evitar el porc), material escolar o productes d’higiene bàsica. Des de l’organització han puntualitzat que hi ha una manca especialment de productes d’higiene bucal (raspalls i pasta de dents). També es poden aportar donacions anònimes per tal de poder costejar el transport dels materials.

El contenidor s’enviarà a València, des d’on viatjarà cap al port de Mersin (Turquia) per a arribar posteriorment als campaments de refugiats ubicats a Síria. La recollida està coordinada amb l’Associació de Recolzament al Poble Sirià (AAPS), organització no governamental amb més d’una dècada la qual compta amb voluntaris, estudiants i professionals de l’acció humanitària.

WhatsApp Portal de Xàtiva