Solopizza Xàtiva

Seran un total de deu els espectacles programats a nivell municipal, que van des del teatre a la música passant per òpera clàssica, dansa, circ i ballet. A més a més, l’edifici també albergarà altra desena d’activitats programades per associacions culturals o educatives.

La regidora Maria Beltrán ha comentat que l’Ajuntament mantindrà els espectacles previstos fins al mes de desembre. Beltrán ha aclarit que “era important respectar totes les actuacions que estigueren tancades o també aparaulades, no desfer tot allò previst des de la legislatura anterior i respectar els compromisos adquirits per l’Ajuntament”. Tanmateix, la regidora ha avançat que l’Ajuntament assumirà l’organització de l’aniversari de la companyia Teatre de la Lluna al proper mes de novembre “ja que és una companyia xativina”, segons ha explicat Beltrán. Finalment, la regidora ha informat que s’està treballant en alguna altra contractació més per a completar la programació del mes de desembre.

El primer dels espectacles tindrà lloc el proper 4 d’octubre, amb un concert homenatge a Emili Vera a càrrec de Pep Gimeno Botifarra, mentre que el 18 d’octubre la dansa urbana prendrà l’escenari del Gran Teatre amb l’actuació de Iron Skulls i l’espectacle «No sin mis huesos». El mes d’octubre clourà amb l’òpera «Pagliacci» de Ruggero Leoncavallo el dia 25, on es relata la tragèdia d’un espòs gelós i la seua esposa en una companyia teatral de la comèdia de l’art.

En el mes de novembre, el teatre serà protagonista amb 3 funcions. La companyia Perros Daneses presenta el dia 2 l’obra «La capilla de los niños», mentre que el dia 22 es realitzarà l’espectacle «Incendis» a partir del text de Wajdi Mouhawad. També hi haurà teatre familiar el dia 9 de novembre, amb «Estrella», de Marie Teatroa, mentre que el dia 16 tindrà lloc l’espectacle de circ «Yolo», de la companyia Lucas Escobedo. El mes de novembre també portarà al Gran Teatre de Xàtiva ballet clàssic de la mà del Ballet Nacional Rus de Sergei Radchenko, que interpretarà «El cascanueces» de Tchaikovsky.

Per últim, dos obres teatrals més tancaran aquesta programació de tardor ja en el mes de desembre. El dia 14 la companyia Sutottos presentarà l’obra «Inestable» i el dia 26, amb motiu de les festes nadalenques, hi haurà teatre infantil a càrrec de Trencadís produccions, amb «Pinocho, un musical para soñar».

Les entrades per als espectacles aniran des dels 5 als 8 euros en el cas del teatre familiar fins als 24-26 euros en el cas de l’Òpera. El preu de les funcions teatrals es manté entre els 8 i els 12 euros. Les entrades dels espectacles es poden comprar en la Casa de la Joventut els dies laborables, en horari de 12 a 14 de la vesprada, així com en la taquilla del Gran Teatre des d’una hora abans de la funció i a la pàgina web d’Instanticket.

A més a més, el Gran Teatre de Xàtiva també albergarà almenys una desena d’activitats culturals organitzades per associacions culturals i educatives. Durant el mes d’octubre es realitzarà una funció de teatre per als alumnes de Batxillerat, un acte benèfic d’ACOFEM i el comiat de les falleres majors de Xàtiva 2019. En novembre tindran lloc els concerts de Santa Cecília de les Societats Musicals de la ciutat, i ja en desembre se celebraran els concerts de Nadal i també el concurs de Pasdobles organitzat per la Junta Local Fallera de Xàtiva, que aquest any avança la seua data.

WhatsApp Portal de Xàtiva