El Govern Municipal suspén en la gestió de l’aigua potable del nucli antic

181

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El passat 10 de juny, l’IES Ribera de Xàtiva, publicava els resultats del sondeig electoral que ve efectuant des de fa uns anys com una activitat acadèmica organitzada pel Departament d’història de l’Institut.

La Plataforma de veïns “Casc Antic, Digne i Viu” celebra que en aquesta enquesta es triara com a qüestió de màxima actualitat per a la ciutat, la problemàtica amb la xarxa de distribució d’aigües potables i es plantejara la qüestió a valoració per part de la ciutadania.

La Plataforma de veïns, a la vista dels resultats presentats, considera que la ciutadania ha entés que aquest gravíssim problema està en el centre del debat de la ciutat i que la tasca de denúncia, difusió i reivindicació que estan desenvolupant té un amplíssim suport dels ciutadans i ciutadanes de Xàtiva, independentment del seu districte o de la seua sensibilitat política.

Amb marges molt estrets de diferències i amb una puntuació d’1 a 10, es valora amb un 8 la gravetat del problema.

El suport a les seues protestes és pràcticament unànim, un 85% de la ciutadania així ho considera; 94% al Barri antic.

Finalment, valorant la gestió que el Govern municipal està fent en relació amb aquesta problemàtica, el suspens és general en tots els districtes de la ciutat. S’aguditza aquest suspens en el Nucli antic.

La conclusió de la Plataforma de veïns és que la ciutadania està completament sensibilitzada amb la problemàtica de la xarxa de distribució d’aigües potables i desaigües de Xàtiva. Entén el greu problema ecològic, de salut pública i patrimonial que té la ciutat i, en conseqüència, dona suport a les accions de denúncia i difusió de la Plataforma. Així mateix, es manifesta una coincidència en la crítica a la gestió municipal en la seua política d’“intervencions puntuals” i de no abordar el problema d’una forma integral iniciant una renovació completa de tota la xarxa, eliminant tot el plom i fibrociment de les conduccions.

El suport manifestat per la ciutadania en aquest sondeig anima a la Plataforma a continuar amb les seues reivindicacions amb major espenta, si cap, i torna a demostrar la importància del moviment cívic en les exigències per a millorar qualitat de vida a la nostra ciutat.

El Partit Socialista tornaria a guanyar les eleccions a Xàtiva, segons l’enquesta de l’IES Josep de Ribera

WhatsApp Portal de Xàtiva