Solopizza Xàtiva

Lorente: “volem que Xàtiva es consolide com la capital comercial de les Comarques Centrals”

El director general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, va visitar el centre comercial obert “Els Carrers del Mercat”. Costa ha estat acompanyat pel primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, així com pel regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel i representants de les associacions de comerciants de la ciutat, Adexa i Xacex.

L’objecte de la visita, segons ha explicat el director general, ha estat “conèixer la realitat del comerç de Xàtiva, així com el projecte de centre comercial obert”. Costa ha anunciat que hui mantindrà una reunió de treball amb els representants de l’equip de govern i de les associacions d’empresaris, ja que segons paraules del director general, “les polítiques de la Generalitat han d’estar en consonància amb les demandes dels comerciants. Els mercats, tant l’ambulant com el municipal, han d’integrar-se en una estratègia del comerç a Xàtiva per tal que uns amb altres es puguen complementar per millorar l’oferta”.

Costa ha explicat que la Generalitat compta amb un programa d’ajudes per al foment del comerç tradicional dirigit tant a comerciants com als ajuntaments. De la mateixa manera, també ha comentat que s’està treballant en la modificació del marc legislatiu per tal de regular de nou aspectes com els horaris comercials o les rebaixes, des del prisma de la defensa del comerç tradicional.

Per la seua banda, Lorente fet incidència en que “el nostre objectiu és donar a conéixer el pla estratègic que estem impulsant per tal de rellançar el comerç a Xàtiva. El comerç és un sector estratègic per al rellançament econòmic de la ciutat i del seu nucli històric. L’espai que ocupa “Els Carrers del Mercat” és allò que ens singularitza en l’àmbit de les Comarques Centrals”.

Lorente ha repasat les línies d’actuació que s’estan duent a terme per tal d’impulsar el centre comercial a cel obert, començant per la definició d’una marca, ajudes al lloguer de baixos comercials, el llançament d’una pàgina web i una programació d’actes, activitats lúdiques i d’animació, així com altre tipus de convocatòries públiques, com ara el Mercat de la Terra que començarà el proper diumenge.

El regidor de Promoció Econòmica ha insistit en què “el que volem és recuperar l’atractiu comercial de la ciutat i que Xàtiva es consolide com la capital comercial de les Comarques Centrals”.

WhatsApp Portal de Xàtiva