El Dimecres Violeta d’aquesta setmana a Canals posa el seu accent en les Dones per la Pau

28

Solopizza Xàtiva

PoolWork Xàtiva

Ahir va ser el Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, per això, la Regidoria d’Igualtat, mitjançant l’activitat Dimecres Violeta d’aquesta setmana, posa el seu accent en les Dones per la Pau.

La commemoració d’aquest dia té com a principal objectiu aconseguir la incorporació de les dones en els processos de pau mundial.

La celebració d’aquesta data, té el seu en la dècada dels 80, gràcies a la conformació d’un grup de dones pacifistes d’alguns països europeus i dels Estats Units d’Amèrica. l’objectiu de les quals va ser lluitar en contra de la carrera armamentista i l’ús d’armes nuclears.

Durant aquests anys, es van alçar molts moviments pacifistes. Un d’ells va ser l’anomenada Associació de Dones Parlamentàries per la Pau, sent una de les principals protagonistes Maj Britt Theorin, qui en el seu rol de presidenta de l’organització de Nacions Unides, va suposar una peça clau per a la incorporació de les dones per a acabar amb el desarmament i aconseguir la pau.

El rol de la dona i la seua contribució a través de la història en els diferents àmbits de la societat, ha sigut de gran importància per a obtindre canvis i avanços importants o sols en el camp tecnològic i científic, sinó en moltes àrees de l’esdevindre diari. Per aquesta raó, es va acordar, en el Consell de les Nacions Unides, una major participació femenina en la consolidació de la pau mundial.

A aquesta conclusió s’ha arribat a causa de l’excel·lent desenvolupament social i la lluita per la inclusió, la igualtat i el respecte a les dones.

No obstant això, no es tracta d’una evolució comuna a tot el món. Hi ha països on, com a conseqüència dels conflictes i guerres bèl·liques, les dones continuen enfrontant reptes i desafiaments perquè es reconega el seu dret a l’educació, al treball, a la família i fins i tot la vida.

Però malgrat tots els esforços i progressos que fins hui han aconseguit organitzacions i moviments feministes com l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical, continuen vulnerant-se els drets de les dones. Per això, l’esmenat col·lectiu fa una crida demanant que es tinguen en compte i es complisquen aspectes i principis tan importants com:

  • Que es tracten totes les necessitats de les dones i xiquetes víctimes de la crisi migratòria, que acaben sent persones refugiades.
  • Que les dones i xiquetes puguen tindre la possibilitat de reclamar asil.
  • Que totes les dones que es troben en condició de refugiades siguen protegides enfront de la violència.
  • Que es creuen fons destinats per a ajudar les dones i cobrir les seues necessitats i que això, al seu torn, permeta un major empoderament, mentre romanguen en les zones o llocs de conflicte.

WhatsApp Portal de Xàtiva