Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

Xàtiva-Ontinyent és un dels tres departaments de la Comunitat que presenten una incidència acumulada i contagiositat a nivells de “nova normalitat. En tota la Comunitat Valenciana només Xàtiva-Ontinyent, Alcoi i Sagunt han aconseguit aquest nivel zero. L’últim informe notifica tan sols un brot actiu d’origen social i una incidència baixa, per davall del 17 que s’associa també a un baix índex d’hospitalització per covid19.

El nombre de brots actius notificats en el departament de salut ha caigut des de la setmana passada tenint actualment només un brot dels 128 que registrava la Comunitat Valenciana a principi de setmana. La incidència acumulada a data del passat dilluns és de 16,99 el que situa al Departament en el tercer amb menor incidència acumulada a 14 dies. Quant a la contagiositat del virus, el risc de transmissibilitat és ara a Xàtiva-Ontinyent del 0,65%, inferior a la mitjana de la Comunitat Valenciana que se situa en 0’99%.

Des del passat dia 7 d’abril el nivell d’alerta que informen els serveis de epidemiologia en el departament ha baixat d’alerta 1 a nivell 0, l’anomenat “nova normalitat”. En el referent la gravetat dels casos o taxa d’hospitalització i l’increment de diagnòstics les dades del departament continuen estables però no augmenten.

Per poblacions les dades registrades a data del dia 14 d’abril mostren que només una localitat (amb poca població) en el departament es troba en nivell molt alt d’incidència i només tres poblacions tenen risc taronja o alt. La majoria de poblacions del departament han reduït la seva incidència fins a arribar a zero. Només 12 poblacions tenen algun grau d’incidència acumulada (IA) a 14 dies, dades que permeten al Departament presentar una I.A. 18,62 punts per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Hospitalització

L’hospitalització per COVID19 es fluctua en l’últim mes entre 5 i 8 persones ingressades sent en data d’avui de 8 dels quals 3 estan en UCI.

Aquesta dada contrasta amb els registrats a mitjan gener on es donava xifres diàries d’ingressats per covid19 que superaven els 130.

La vacunació

La vacunació que s’està duent a terme en el Departament ha aconseguit porta ja inoculades vacunes a:

  • Centres sociosanitaris: més de 1.400 vacunats completament
  • Professionals de Sanitat en Xátiva: 1914 vacunats (dels quals 194 pendents d’última dosi)
  • Professionals de Sanitat d’Ontinyent 445 vacunats completament
  • Professionals dels centres docents: més de 3.700 en primera dosi
  • Persones d’entre 62 i 65 anys d’edat de tot el departament: 5.282 (de primera dosi)

A això cal afegir la vacunació completa de la població d’entre 80 i 90 anys d’edat i les primeres dosis al següent grup d’edat d’entre 65 i 79 anys d’edat que continua duent a terme cada centre d’atenció primària amb la seva població conformement a les dosis que es reben.

En els centres sociosanitaris i residències de persones majors on la vacunació s’ha completat tant entre professionals com en els seus residents, no existeix cap cas positiu registrat des de fa 4 setmanes.

Entre personal sanitari que en la pràctica totalitat ja ha rebut les dues dosis, els serveis de salut laboral informen que fa un mes que no es registra cap cas positiu entre professionals de la salut.

WhatsApp Portal de Xàtiva