El Departament de Salut participa en la conferència sobre l’assistència sanitària sostenible

139
  • Se debat sobre els reptes i desafiaments que té la sanitat davant de l’impacte dels seus centres sobre el medi ambient.
  • El Departament ha sigut triat per les seues iniciatives per a conscienciar de l’impacte mediambiental dels centres sanitaris.

El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent ha sigut triat per a participar este divendres en la conferència europea para l’assistència sanitària sostenible que se celebra fins a l’1 de desembre. En representació del Departament intervé la Coordinadora de Projectes d’Innovació i Investigació María José Mora que exposa els reptes a què està fent front l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva per a frenar l’impacte sobre el medi ambient.

La conferència europea que s’està celebrant estos dies a través de videoconferències i reunix líders sanitaris de tota Europa per a compartir idees, innovacions, problemes i solucions per a la sostenibilitat en l’assistència sanitària.

La reunió internacional “Europe’s leading conference on sustainable healthcare” té com a tema enguany el lideratge per a la salut sostenible; a mesura que els impactes en la salut pública de qüestions ambientals com el canvi climàtic, els plàstics d’un sol ús i els productes farmacèutics en el medi ambient es tornen cada vegada més clars en el sector de la salut.

Un dels motius pels quals s’ha triat este Departament per a mostrar la seua experiència en este camp ha sigut l’aposta de l’equip directiu per la sostenibilitat i lluita contra els efectes del canvi climàtic en la salut, cal recordar que el passat any l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva va obtindre un premi europeu al liderezgo en accions contra el canvi climàtic.

Estes iniciatives es porten avant des de l’àrea d’Innovació i Investigació del Departament de Salut; un altre motiu que determinat la participació del Departament en esta conferència gràcies al seu treball, des de fa diversos anys, per estudiar i millorar l’impacte mediambiental i sobre la salut que tenen els centres sanitaris.

També el Departament Xàtiva-Ontinyent compta amb una de les primeres Comissions de Sostenibilitat i Salut Urbana en funcionament dins de la sanitat pública valenciana i participa de forma activa en fòrums i projectes amb altres països i organitzacions sanitàries en la línia de reduir emissions contaminants.

Durant la seua intervenció María José Mora ha explicat els reptes que té l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva en este àmbit entre els que destaca: “demostrar que tota la contaminació que pot generar un hospital té un impacte directe sobre la salut dels nostres pacients”.

També resulta d’importància per a esta acció “que se sumixen a esta iniciativa altres hospitals de la zona i es comence a “calcular les nostres emissions, que hi haja una major conscienciació sobre la producció i tractament dels residus, un major control de com fem la mobilitat, entre altres”.

Finalment ha destacat que “el desafiament més gran és aconseguir finançament per a portar avant totes les accions de sostenibilitat que necessita l’hospital el benefici de les quals només es pot veure a llarg termini i sempre a curt termini suposa diners

WhatsApp Portal de Xàtiva