Apertuta JYSK Xàtiva

Solopizza Xàtiva

El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut en 1.607 incendis rurals i forestals en la campanya forestal de 2020, comptabilitzats des del 15 de juny fins al 30 de setembre. Es tracta de la major xifra del període 2016-2020, ja que si fins al moment la mitja d’incendis se situava en els 1.210, enguany s’ha superat àmpliament, per damunt dels 1.600, experimentant un creixement d’un 32,8%. D’ells, 51 corresponen a incendis forestals, 25 a incendis en vivendes rurals de zones forestals, i 1.531 corresponen a incendis de matolls.

Des del principi la campanya, que ha finalitzat el 15 d’octubre, es presentava especialment complicada perquè la primavera plujosa havia fet créixer molt la vegetació i els pastos, afegint més combustible a les muntanyes i entorns rurals. A més, a causa de l’Estat d’Alarma, s’havien hagut de paralitzar bona part de les tasques preventives de neteja de vegetació.

Davant d’esta conjuntura, la direcció del Consorci Provincial va aprovar un dispositiu especial de Reforç Forestal per a tota la campanya, incrementant els mitjans humans i tècnics, especialment durant les situacions d’Alerta 3. En conjunt, i entre altres mesures, entre el 15 de juny i el 15 d’octubre el Consorci ha invertit 1,3 milions d’euros per a la contractació de 59 interins per a reforçar la campanya forestal.

L’important esforç de la Diputació de València per garantir este reforç ha donat molt bons resultats. Segons ha explicat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, “este dispositiu ens ha permés actuar amb molta contundència des del principi de cada incendi, per evitar que es transformara en un incendi de major extensió”. Així, el Consorci es mostra satisfet que en tota la campanya 2020 no hi haja hagut cap Gran Incendi, és a dir, aquells de més de 500 ha. De fet, tot i l’increment en el nombre d’incendis, el volum de superfície forestal cremada no és superior al d’altres anys. En este sentit l’Inspector en Cap del Consorci, José Miguel Basset, ha destacat que “este balanç demostra que hem aconseguit incrementar l’eficàcia en l’extinció en un any que es presentava especialment complicat”.

Tot i la finalització de la campanya forestal, des del Consorci Provincial de Bombers de València es segueix demanant molta precaució a la ciutadania, prenent mesures per evitar incendis, i alertant a l’112 en cas que es detecte algun fum o foc.

WhatsApp Portal de Xàtiva