Ecoparc-fixe-Navarrés

Solopizza Xàtiva

Academia MARBE

PoolWork

Navarrés es prepara per a albergar el nou Ecoparc fixe del COR. Amb aquesta infraestructura, aquesta comarca tornarà a disposar d’un Ecoparc (tot i que ja comptava amb servei de l’ecoparc mòbil), ja que la Canal de Navarrés no tenia servei d’Ecoparc fixe des de fa anys. Amb un cost d’execució de 131.654,82 € (IVA inclòs), l’obertura està prevista per al 2 de maig del 2019.

 

En paraules del president del COR, Roger Cerdà, ‘la posada en marxa de la xarxa consorciada d’Ecoparcs defineix, planifica i dóna protagonisme a infraestructures en comarques abans infrarepresentades dins el COR. És el cas de la Canal de Navarrés, on estem planejant la posada en marxa d’un Ecoparc a Enguera (l’Ajuntament ja ha adquirit la parcel·la) i l’obertura de l’Ecoparc de Navarrés de forma imminent’.

 

Un ampli horari d’obertura

L’Ecoparc de Navarrés obrirà 38 hores setmanals, distribuïdes, a l’hivern, de dilluns a dijous, de 10.00 a 17.00. i els divendres i dissabtes de 10.00 a 15.00. Mentre que a l’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre) de dilluns a dijous, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00. i els divendres i dissabtes de 10.00 a 15.00.

Un ampli horari d’obertura que es complementarà amb el servei de Ecomòbils que ja presta el COR a la comarca.

 

Construint la xarxa d’Ecoparcs més audaç de la CV

Els 93 municipis del COR tenen servei d’Ecoparc, al menys, un dia a la setmana. El COR ha passat de 2 a 17 Ecoparcs fixes, 3 àrees d’aportació i 11 mòbils, per tal de gestionar els residus perillosos domiciliaris que es generen al seu àmbit de gestió. Aquesta xarxa d’Ecoparcs s’ha posat en funcionament en un temps rècord (1’5 anys) i ha comportat una inversió de 7’5 milions d’euros. S’espera durant l’any 2019 augmentar el nombre d’Ecoparcs fixes fins a 25. A més a més, s’ha posat en marxa el sistema de “El meu compte ambiental”, amb el que s’ha incorporat el principi de “qui més recicla, menys paga”. En 2018 va haver un total de 263.101 entrades als Ecoparcs del COR, registrades un 52% als fixes i un 48% als mòbils, i van ser bonificats 15.722 rebuts. S’han creat 56 llocs de treball, en gran part dones amb difícil empleabilitat.

El desplegament de la xarxa d’Ecoparcs ha empentat una agenda social vinculada als residus. Més de 300 bicicletes en bon estat han estat posades a disposició d’ONGs. S’han establert línies de col·laboració amb col·lectius vulnerables per a la jardineria de les noves instal·lacions, entre d’altres.

WhatsApp Portal de Xàtiva