EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Ahir es va celebrar la presentació del concert de celebració del 20 aniversari del Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva. El concert, que tindrà lloc el dissabte 10 de setembre 2016 a les 19.30 h a l’Ermita de Sant Feliu, és un acte benèfic per recaptar fons per al menjador social “Rebeca Borrás Lloret”, a la ciutat paraguaiana de Lambaré. El concert és gratuït però hi haurà una urna per recollir els donatius.

El Cor Polifònic «Ciutat de Xàtiva» va ser fundat en abril de 1996, constituintse com una Associació Cultural, amb la pretensió de difondre la música Coral i apropar-la a la gent.

Està format per uns 25 coralistes, tots ells membres que treballen amb il·lusió i amb esforç per portar endavant la tasca que, des de la seva formació es va proposar el Cor. El seu primer objectiu és organitzar els concerts i actes del conveni amb l’ajuntament de Xàtiva per al llarg de l’any: concert de Música Sacra en Setmana Santa, participació en Carrers d’Art, participació en el Corpus, l’organització del «Festival Coral Ciutat de Xàtiva» el qual es realitza el primer cap de setmana d’octubre on participen diferents cors de la Comunitat i el concert de nadales en les festes de Nadal i Any nou. Este objectiu ha permés al Cor tindre un treball continu al llarg de tot l’any per a poder complir amb estes dates i, a la vegada, poder oferir el seu treball en altres poblacions valencianes i de fora de la nostra comunitat.

A més de la programació estable, el Cor ha oferit concerts amb nombroses poblacions de dintre i fora de la Comunitat Valenciana com a Amposta, Almendralejo, Palència, Càceres, Badajoz… Ha participat en els següents concursos: XXIV Certamen Nacional de Nadales i Polifonia “Villa de Rojales“ al Desembre del 2000, obtenint el Tercer Premi; I Certamen Coral “Rotary Club“ de L’Eliana al febrer del 2001 on va guanyar el Primer Premi; XLIX Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia on va obtenir el «Premi Nacional Patronato del Certamen» Torrevieja 2003.

El Cor de Xàtiva ha interpretat obres de diferents estils i èpoques respectant la polifonia a quatre veus i amb especial interés per la pròpia tradició musical i la d’altres països. Al capdavant d’aquesta formació vocal es troba el seu director Francisco M. Tortosa, que junt als membres del cor es troba centrat en l’estudi i interpretació del repertori modern i més actual.

WhatsApp Portal de Xàtiva