Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

El Consorci de Bombers de València inicia hui, 15 d’abril, un curs de formació de bombers per a conformar una borsa temporal d’ocupació, que siga capaç de cobrir les necessitats d’aquest estiu, així com, durant el temps necessari mentre conclou el procés d’oposició que en aquests moments es troba en avançat procés d’execució. En aquest procés, la fase d’oposició ha conclòs, mancant una sola prova, paralitzada per la situació d’estat d’alarma existent i a més a més, encara és necessari concloure la fase de concurs.

La borsa temporal d’ocupació recull a tots aquells aspirants que han superat totes i cadascuna de les proves efectuades, fins al moment, durant el present procés d’oposició. Es manté així el criteri de generar ocupació, evitant que el personal operatiu, que arribat el moment estival i de rellançament socioeconòmic, es veja obligat a reforçar la seua presència en el servei operatiu, per damunt de la seua jornada laboral i en detriment de la qualitat de la prestació del servei, com a conseqüència inevitable de l’exigència que es requereix d’aquest col·lectiu de professionals en els moments de major nombre d’emergències, i la seua complexitat, així com de possibles complicacions per l’augment de contagis de la COVID-19 entre la plantilla del Consorci.

Aquest curs de formació té una duració de 250 hores, de les quals més del 75% es corresponen a formació pràctica presencial. En aquest sentit i donada l’actual situació, s’ha arribat a un acord de col·laboració entre administracions, on la Diputació de València posa a la disposició del Consorci la seua plataforma electrònica de formació, fent d’aquesta manera possible, que aquests nous professionals puguen començar, encara en aquests moments, la part més teòrica de la seua formació, aprofitant els avantatges que ofereixen les noves plataformes tecnològiques. La resta de la seua formació, que supera més del 75% del total, es durà a terme en la mesura en què les actuals restriccions es vagen alçant.

La col·laboració de la Diputació de València aportant els mitjans tecnològics al seu abast per a millorar i fer possible la prestació dels serveis cap a la ciutadania, constitueix una mostra de la capacitat i voluntat d’adaptació de l’administració, però no és menys important, l’adaptació que ha sigut necessària per part dels professionals responsables de la formació i essencialment pel col·lectiu d’instructors del consorci, que han hagut d’adaptar-se a aquest nou estatus i que, sense cap dubte, passarà a formar part de l’evolució i preparació futura dels nostres professionals. En el moment actual, el repte se centra en cobrir les necessitats del personal bomber amb la finalitat de donar resposta al període estival, personal necessari per a atendre el consegüent repunt en incendis relacionats amb les nostres muntanyes, increment del trànsit viari i, la qual cosa esperem que així siga, l’arrencada de l’activitat econòmica dels nostres pobles i ciutats.

L’inici d’aquest estat d’alarma ha coincidit amb una oposició, un procés de consolidació de l’estructura del Consorci de Bombers de València, que té com a finalitat establir el relleu generacional dels components adscrits al seu cos de bombers. Després de la seua creació a la fi de 1982, la majoria dels seus components estan arribant al final de la seua trajectòria laboral. A conseqüència d’això, s’estan portant a terme des de 2014, oposicions amb la finalitat de dotar de nou personal a la seua estructura, tant del personal bomber com de les diferents escales de comandament.

L’actual estat d’alarma, decretat a conseqüència de la pandèmia que ens afecta, ha posat a prova a les administracions d’aquest país, de les seues comunitats autònomes i de les seues entitats locals. Els reptes estan sent importants, mantindre la prestació dels diferents serveis que l’administració brinda a la ciutadania, es converteix en un desafiament que només és possible afrontar mitjançant una organització coordinada i compromesa, passant necessàriament per l’aplicació de les noves tecnologies.

CONTACTE:

comunicacion@bombersdv.es

WhatsApp Portal de Xàtiva