Solopizza Xàtiva

La primavera ha portat amb si la fructificació de moltes espècies vegetals, entre elles les de gènere Populus, com els xops, àlbers o salzes.

Els seus fruits es caracteritzen per estar recoberts per un plomall cotonós que afavoreix la dispersió de les llavors per l’aire per a colonitzar noves zones i expandir-se. Segons adverteix Raúl Quílez, tècnic forestal del Consorci Provincial de Bombers de València, “aquest plomall, en condicions de temperatures altes és molt inflamable i, any rere any, suposa una freqüent font d’incendis en aquestes dates”.

Per això, el Consorci llança un missatge de prevenció a la ciutadania per a evitar incendis en les zones on es troben aquestes espècies vegetals i el plomall cotonós que les caracteritza, i que es pot detectar a simple vista.

En aquest sentit, Quílez assenyala que “cal tindre molta precaució amb l’ús del foc en zones on siga present, no llançar burilles, evitar la utilització d’equips que puguen provocar espurnes i esquirlas, així com allunyar qualsevol font de calor com a tubs d’escapament o catalitzadors”.

WhatsApp Portal de Xàtiva