Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Aquest dijous va tindre lloc de forma telemàtica la reunió del Consell Escolar de la ciutat per tal d’abordar alguns temes d’interès educatiu així com el calendari per al proper curs escolar. La reunió es va centrar especialment en l’adaptació a l’època de confinament en l’àmbit educatiu, temps en el qual tant els centres com les diferents administracions s’han hagut d’adaptar a les circumstàncies.

La regidora d’Educació, Lena Baraza, ha destacat que des de l’Ajuntament s’ha tractat sempre de complementar les accions suscitades des de Conselleria en matèria d’ajudes, com és el cas de les tauletes electròniques repartides entre els alumnes amb una situació de vulnerabilitat social. «Donat que no s’arribava a respondre a totes les necessitats que hi havia a la ciutat, vam implementar un sistema per tal de fer que els deures els arribaren a totes i tots els xiquets de la ciutat, assegurant una igualtat real al món educatiu». Durant el temps de confinament es van atendre un total de 52 famílies, segons dades municipals, als que se’ls feien arribar les tasques setmanalment.

En la reunió també es va fer menció a l’escoleta de Pasqua i a l’escoleta d’Estiu. «Vam fer una valoració de l’Escola de Pasqua que vam realitzar, de forma online, mentre que també vam explicar les mesures exhaustives que estan prenent-se en l’escola d’Estiu que està celebrant-se actualment», ha explicat Baraza. L’atenció en l’oci educatiu es complementa amb les activitats de «Estiu Actiu», promogudes per als mesos de juliol i agost també de forma virtual a través de diferents vídeos.

Pel que fa als dies festius del calendari escolar 2020-2021, el Consell va determinar els dies 7 de desembre i 17 i 18 de març, amb la intenció de sol·licitar a Conselleria d’Educació el permís per ampliar-ho també al 16 de març per tenir alliberada tota la setmana fallera, tal i com s’havia plantejat aquest any 2020. La proposta va ser aprovada per unanimitat, amb un ampli consens per part de Primària i Secundària.

WhatsApp Portal de Xàtiva