El CO La Costera participa en la presentació del projecte Idipower

475

El dijous 7 de juliol en el Saló d’Actes de l’I.E.S Informàtica de la Universitat Politècnica de València es va realitzar la presentació del projecte Idipower. Després de dos anys d’intercanvi d’informació, bones pràctiques entre les diferents entitats com, AMICA (líder del projecte), COPAVA per part d’Espanya, CERCIOEIRAS de Portugal, HURT de Croàcia, CUDV DRAGA d’Eslovènia i IAT d’Alemanya.

 AMICA amb el seu president Tomás Castillo va presentar la innovació metodològica d’aquest projecte: aprenentatge col·laboratiu i interactiu dels professionals, familiars i persones amb diversitat funcional intel·lectual amb l’objectiu comú d’aconseguir una bona qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional. Montse Rams, presidenta de Copava va agrair el treball dels professionals en el dia a dia i les bones perspectives de nous projectes amb entitats europees De l’institut tecnològic alemany ens van informar com accedir a la plataforma i els continguts dels mòduls: introducció del projecte, drets, participació en la comunitat, vida independent, suport social /entorn i projecte personal.

La representant de Amica va explicar amb suport visual tot el procés des de l’inici: les diferents trobades dels partenaires als diferents països i les diferents validacions de continguts i estructura. Finalment es van presentar un power-point i testimoniatge de vida independent per part d’una usuària del C.O. La Costera de Xàtiva; testimoniatges de dos familiars en la participació dels òrgans de gestió i experiència en el projecte de Idipower per part de Amica; des de Croàcia el treball que fan dia a dia els terapeutes ocupacionals; vídeo de dret a l’educació sexual inclusiva de Portugal; del centre de dia de la Fonteta de Sant Lluís de València el testimoni i power-point de Mavi amb el seu dia després de la seua jubilació al centre i el somni de Juan Carlos de treballar; i per últim la gestió del restaurant Draga Violina d’Eslovènia amb treballadors amb diversitat funcional.

A partir d’ara aprofundirem en aquests temes i seguirem intercanviant informació i experiències des dels diferents punts de vista i als diferents països europeus implicats.

WhatsApp Portal de Xàtiva