Solopizza Xàtiva

Centelys

El Consell de la Joventut de Xàtiva va ser guardonat per les accions realitzades en el marc dels 15 anys de l’Aixopluc en els II Premis de Voluntariat del Consell Valencià de la Joventut coincidint amb el Dia del Voluntariat i el Dia dels Drets Humans.

Aquest premi va ser donat per totes les acciones realitzades al voltant dels 15 anys de l’Aixopluc, monument que ret homenatge a les víctimes del bombardeig de l’estació de Xàtiva de 1939, destinades a donar a conèixer la visió de la joventut sobre la memòria histórica. Una visió que lluita contra els discursos d’odi i posa en prioritat la defensa dels drets humans.

Enguany, es van complir 15 anys de la creació de la inauguració de l’escultura i per tant des del CJX van contactar amb les persones que van portar a terme aquest projecte organitzant una taula redona i un vídeo, on es va donar a conèixer de primera mà els testimonis i la motivació per crear tal projecte. Cal recordar que l’escultura va ser pagada pel Consell de la Joventut de Xàtiva. També, van dissenyar un tríptic on s’explica quin va ser el procediment per fer realitat el projecte, acompanyat d’un desplegable que recrea l’escultura i la Unitat Didàctica que va adreçada a l’alumnat dels instituts que cursen 4t d’ESO i Batxillerat i la qual te com a objectiu desmentir el pensament que la memòria històrica és sols motiu d’interès de qui ho va patir i va viure aquells fets. Aquesta Unitat Didàctica va ser una acció del Consell de la Joventut de Xàtiva l’any 2018, i des d’aquell no s’ha deixat d’editar, ja que té molt bona acollida als instituts.

Des del CJX recalquen la importància que té el seu paper com a joves per a que l’historia no es torne a repetir. Per això, tenen com a objectiu construir una societat on no existeixen els discursos d’odi, on els drets humans siguen garantits a tota la població i perquè totes les persones, puguen viure lliures i en pau. Des del CJX afirmen “Som el present i el futur de la societat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva