El cirurgià xativí Julian García ha participat en el simulacre de l’Equip START

864

Solopizza Xàtiva

Centelys

El cirurgià xativí Julian García del Caño ha participat en el simulacre de l’Equip Tècnic Espanyol d’Ajuda i Resposta a Emergències (START, per les seves sigles en anglès) un equip del qual forma part des de 2019 i que es posa a punt per a la millora de la qualitat de la resposta de la Cooperació Espanyola davant emergències.

El simulacre ha comportat el desplegament complet i posterior desmuntatge d’aquest Equip Mèdic d’Emergència (EMT, per les seves sigles en anglès) en la Base Aèria de Torrejón de Ardoz.

La realització de simulacres de respostes d’emergència en el sector salut és essencial per a aconseguir la ràpida prestació de serveis assistencials amb la màxima qualitat, amb l’objectiu de “salvar vides/preservar la salut/pal·liar el sofriment, lema de la iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut per als Equips Mèdics d’Emergència. Amb aquesta meta en ment s’ha convocat, a semblança d’una missió real, a un total de 108 professionals sanitaris de 15 Comunitats Autònomes diferents, així com a 32 logistes, 10 perfils d’hostaleria i un equip de coordinació i direcció per al simulacre per a atendre una població afectada per un suposat “cicló tropical”.

La primera part del simulacre, el desplegament, ha tingut com a objectiu complert de tenir l’hospital START operatiu a les 72 hores de l’arribada al lloc del desastre.

Julián García del Caño és cirurgià de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva i forma part de l’equip START, activitat que compatibilitza amb la seva labor assistencial en el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

WhatsApp Portal de Xàtiva