WhatsApp Portal de Xàtiva

Un dels actes que el centre ocupacional més s’enorgulleix de poder portar a terme i que any rere any supera el nombre de participants. Aquesta carrera porta celebrant-se des de l’any 2008, i a mesura que han anat passant les edicions, tant el nombre de corredors com de voluntaris ha anat en augment. Una carrera que té com a prioritat la inclusió de les persones amb diversitat funcional i al mateix temps donar un missatge de que mitjançant l’esport es pot aconseguir un món més just.

Un any més el pintor de Xàtiva, Joan Ramos serà qui pose la imatge al cartell d’aquesta carrera. De manera desinteressada en totes i cadascuna de les edicions ha cedit la imatge per tal d’anunciar aquesta prova. No ens imaginem una carrera popular organitzada pel centre ocupacional sense un cartell de Joan Ramos.

En aquesta ocasió, un cartell que representa a Xàtiva. Una ciutat que pretén presumir de ser una ciutat pionera i innovadora en temes socials i a través de l’esport, de la carrera popular, busca mostrar-se a la societat com a ciutat inclusiva. El lema d’aquesta dotzena edició, “L’esport que fa una Xàtiva inclusiva”” intenta mostrar la capacitat que té l’esport per tractar altres valors tan necessaris en la nostra societat, i la inclusió és un d’ells. Un missatge que el Centre Ocupacional vol mostrar per tal de donar a conèixer que l’esport és un bon mig per a aconseguir la inclusió.

En aquest acte de presentació estagueren presents el propi autor del cartell, Joan Ramos, la directora del Centre Ocupacional Amor Amorós i els propis usuaris i usuàries del centre ocupacional, que junt als i les professionals del centre seran els qui, a partir d’ara començaran a moure un esdeveniment que comença a ser un referent en els actes anuals de la ciutat de Xàtiva.

Un punt de partida que acabarà el proper 9 de maig, dia en el que l’Albereda i els carrers de Xàtiva acolliran una nova edició d’aquesta carrera que farà de Xàtiva, una ciutat més inclusiva. Ramos, autor del cartell, comentava l’estima que té per Aspromivise, sobretot per la seua forma de fer i de millorar la nostra societat”.

La directora del centre ocupacional Amor Amorós, va tindre paraules d’agraïment a Joan Ramos per haver recolzat des de sempre la carrera popular. “A més el treball en equip de tots els treballadors i treballadores, voluntaris i voluntàries, usuaris i usuàries, pares i mares d’Aspromivise fan possible que en el 2019 estem presentant una carrera que, de segur batrem rècords”.

Des d’aleshores i fins el 9 de maig que és la data en que es realitzarà la carrera estan previstos una sèrie d’actes i d’intervencions tots al voltant d’aquest esdeveniment esportiu. A més, tenint en compte que Aspromivise està d’aniversari, el centre ocupacional, proposarà diferents actes que a mesura que es vagen a produir s’aniran presentant, però que tots tindran un caràcter promocional i d’intervenció sobretot a nivell de centres educatius.

Per acabar la presentació des del centre s’afirmava que “hem d’aconseguir que Xàtiva siga un referent de ciutat inclusiva i igualitària. I la carrera ha de ser un recurs per mostrar a la societat que totes les persones tenen la capacitat de fer esport i de poder organitzar esdeveniments esportius com el del proper 9 de maig i al mateix temps col·laborar a fer millor aquesta societat en la que ens ha tocat viure”.

Clinica Fertilidad Xàtiva