Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Ahir dimarts el Trinquet de la Universitat Politècnica de València va albergar unes jornades de pilota valenciana amb un caràcter eminentment promocional. En aquesta matinal de pilota es juntaren diferents centres ocupacionals que tenien com a finalitat conèixer l’esport amb la idea final de promocionar-la en el sector dels centres ocupacionals. Usuaris i usuàries dels centres de Marxalenes de València, IVAS PRAGA de Rocafort, Francisco Navarro Tarín de Manises, Espurnes de Torrent, Fundació Espurna de Gandia i del C.O. La Costera de Xàtiva foren els protagonistes en una jornada que va començar amb una intervenció del Director del Museu de la Pilota David Sarasol, qui va mostrar els diferents materials que es poden utilitzar tant per a jugar a pilota com de les proteccions que s’utilitzen.

Com deia un dels responsables d’aquesta iniciativa, “la pilota és un esport que amb les noves modalitats de pilotes que han aparegut i el seu gran caràcter inclusiu fan que siga un esport apropiat per practicar-la. A més, ens sentim en l’obligació de cuidar el nostre esport nacional, de tanta història i que el nostre sector no l’ha de deixar de costat. Estem convençuts que aquesta és la línia a seguir i si amés ens trobem en el camí amb persones
com David Sarasol el camí a recórrer serà molt més exitós. Hem de fer veure que a pilota juguem totes”.

Un dia que pot suposar un punt de partida per promoure iniciatives al voltant de la pilota i que tinguen com a objectiu demostrar a la societat que la inclusió és possible.

WhatsApp Portal de Xàtiva