Solopizza Xàtiva

La regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha presentat hui als mitjans la Casa de les Dones, servei municipal que tindrà la seu al Centre Cívic “La Ferroviària”. En la presentació, la regidora ha estat arropada per la tècnica d’igualtat Àngela Lloret i per representants d’associacions de dones com Xateba, Cos Natura, Boixaderes, representants de sindicats i altres membres del Consell de les Dones de Xàtiva.

Chapí s’ha mostrat especialment satisfeta per aquesta iniciativa, que ha qualificat com “un dia important per a les dones”. La regidora ha posat de relleu que la Casa de les Dones ve a constituir-se “tal com deia Virginia Wolf, com a l’habitació pròpia de les dones de Xàtiva, que som el 52% de la població de la ciutat. Estem d’enhorabona”.

L’edil, després de fer un repàs per les distintes campanyes dutes a terme des de la regidoria i el Consell de les Dones, ha recordat que aquesta instal·lació era un compromís de l’equip de govern: “es compleixen dos anys des de la signatura del Pacte de Sant Domènec, on els partits de l’equip de govern signàrem el manifest per una ciutat violeta. Açò és el fruit d’un treball en equip d’un gran nombre de col·lectius, associacions i consells consultius de la ciutat”.

La Casa de les Dones reunirà a les distintes associacions de dones de Xàtiva. Es preveu que estiga oberta a diari i que albergue serveis d’assessorament jurídic, psicològic i orientació laboral i treball social amb perspectiva de gènere. Inclús no es descarta un trasllat de la regidoria a aquestes dependències. Al respecte, Chapí ha declarat que “aquesta instal·lació estarà disponible per a qui vulga treballar en favor de la Igualtat, per a dones que es troben soles o insegures, per a qui necessite assessorament jurídic o per a qui tinga por per motiu de la violència de gènere”.

Francesca Chapí ha explicat l’elecció d’aquesta ubicació comentant que “després de dos anys d’espera, necessitàvem un lloc on poder ubicar-nos sense perjudicar a altres col·lectius. Hi ha una fàcil accessibilitat. Hi ha alternatives per reubicar altres associacions. Això tindrà solució, però és una qüestió menor. Volem augmentar els recursos per a que aquesta casa siga un referent i per a millorar aspectes com l’accessibilitat de l’edifici. Ací estem més a prop dels espais públics, més visibles i integrades”.

La regidora ha anunciat la celebració d’una trobada de cases de les dones de tot el País Valencià per al proper 17 de juny, així com la trobada intercultural de dones que tindrà lloc demà a les 17h, com a primer acte d’estrena de la Casa de les Dones de Xàtiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva