Solopizza Xàtiva

El proper dijous 20 de desembre, s’inaugura al Centre Cultural Xàtiva (CCX) l’exposició Camaleó, una mostra del treball realitzat per l’alumnat del Programa d’Aula Compartida (PAC). El PAC és un programa promogut des de l’institut Lluís Simarro i l’Ajuntament de Xàtiva, que ofereix una alternativa formativa per a alumnat que es troba desvinculat del sistema educatiu.

L’eix central del Programa d’Aula Compartida és oferir temps complementari al de l’institut, amb experiències d’aprenentatge servei (APS), donant a conèixer recursos de la ciutat, tant municipals com associatius, i realitzant projectes compartits al grup de què formen part. Per a la regidora d’Educació, Amor Amorós, “el programa ha millorat amb l’experiència de l’any anterior. És molt important donar visibilitat a aquest tipus d’alumnat. El treball en coordinació que s’ha dut a terme ha estat molt important i cal posar-lo en valor”.

Un jove participant afirma que “mirem prop, anem lluny, canviem nosaltres mateix, ens marquem objectius, ens donem oportunitats, fem activitats, desenvolupem les nostres activitats i els nostres potencials, és la manera en què aprenem, i donem una oportunitat formativa a xics i xiques que no ho han tingut fàcil a la seua formació”.

Per a la tècnica integradora i educadora social que duu a terme el projecte, Erea Cuesta, “al PAC desenvolupem un mètode de treball que pretén tornar el protagonisme a l’alumnat, fent-los responsables, còmplices i productors del seu propi aprenentatge. Treballem en projectes on aprenem a pensar per nosaltres mateixos, a investigar, a aprendre de les nostres errades i dels nostres encerts, així com treballem amb estances formatives (APS) a diferents recursos de la ciutat, formant-nos en diferents àmbits i coneixent diferents realitats”.

El PAC continuarà amb més projectes nous i experiències compartides. Des del grup fan extensiu un agraïment a totes les persones i recursos que han participat i continuen participant activament al desenvolupament del projecte: Nova Edat, Creu Roja, Conservatori Lluís Milà, CPEE Pla de la Mesquita, Brigada d’Agricultura, Aspromivise i Acofem, Casa de la Joventut, Casa de les Dones, Fent camí, Regidoria de Turisme, Martin Jiménez, Edu Francés, Caren Pérez, Club Escalada de Xàtiva, Manhattan còmics, Papereria Llibreria Muñoz, Ecoparc, COR, Carmen García, Versembrant i Hander.

WhatsApp Portal de Xàtiva