El CAX Orientació valora positivament la temporada 2022

88

Solopizza Xàtiva

Centelys

  • CAX Orientació: “Hem aconseguit uns resultats que ens permet estar molt contents. En la classificació per equips finalitzàrem en la 8ª posició, en les classificacions individuals tots els orientadors del club han acabat en el Top10 en les seues categories, dos han fet podi i un, també, ha aconseguit proclamar-se Campió Autonòmic de Distància Llarga. A més, realitzàrem una prova escolar Intercomarcal i hem iniciat una lliga escolar d’orientació a nivell local. Som un club que continuem creixent”

El CAX Orientació ha finalitzat la temporada 2022 i ha participat en les proves de la LACV (Lliga Autonòmica de la Comunitat Valenciana), en la LSE (Lliga del Sud-Est) i en la LEO (Lliga Espanyola d’Orientació) i també en el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO). Una temporada que ha finalitzat molt satisfactòriament tant a nivell col·lectiu com a nivell individual, i, sobretot, en les piles carregades per començar nous reptes per a la temporada 2023.

A la LACV, formada per 20 equips, el CAX Orientació s’ha situat en la 8é lloc de la classificació per equips, que és la millor posició aconseguida fins ara des de que es va crear la secció d’orientació. El club sumava 4.902’77 punts després de les 17 proves celebrades. A nivell individual cal destacar, en la classificació final de la categoria F-21B, la 3ª posició de Domi Fraile i en la categoria M-45, la 2ª posició de Paco Aragón. També cal ressaltar que tot l’equip del CAX Orientació s’ha situat en el Top 10 de les seues categories: Neus Carboneras, 6ª en F-21A; Oscar Barberà, 6é i Edu Sanchis 7é en M-21A; Paco Benito, 9é en M-21B; Pepe Prats 8é i Carles Sánchez 9é en M-35. Al final de la temporada, els nostres orientadors han aconseguit 7 medalles (2 de plata i 5 de bronze).

En els Campionats Autonòmics, Paco Aragón (M-45) pujava al podi en dues ocasions. La primera, en el Campionat Autonòmic de Sprint celebrat a Borriol entrada en 3ª posició i en el Campionat Autonòmic de Distància Llarga disputat a Mutxamel es proclamava campió.

La LSE és una lliga on participen equips de Múrcia, Castella-La Manxa i País Valencià i ha constat de un total de 10 proves. En la temporada 2022 han participat 38 equips i el CAX Orientació ha obtingut 1.646’96 punts i finalitzava en la 24ª posició. A nivell individual, els millors classificats han estat Domi Fraile (F-21B) i Oscar Barberà (M-21A) que han acabat en la 12ª posició de la taula.

El CAX Orientació es troba en la 3ª Divisió de la LEO i van participar 63 equips en el 2022. En aquesta Lliga s’han celebrat un total de 7 proves repartides per tot l’estat en les quals el CAX Orientació tant sols va disputar 2 d’elles i una era el Campionat d’Espanya d’Orientació de Mitjà Distància. El CAX Orientació va sumar 436’35 punts i es va situar en la 37ª posició de la classificació general de la LEO. A nivell individual, els millors resultats van ser per a Neus Carboneras, 41ª en F-21A i per a Paco Benito, 55ª en M-21B. En la LE Sprint, Neus Carboneras aconseguia la 19ª posició (F-21A) i Carles Sánchez la 27ª (M-40).

Una de les línies d’actuació del CAX Orientació és la promoció de l’esport de l’orientació, sobretot, entre els més joves. Organitzàrem la 2ª prova de la Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació de València-Castelló 2021/2022 que se celebrà a Les Pereres, sent una de les proves amb més inscrits. També celebràrem la 4ª Edició d’Orientació Nocturna, una sessió vampírica. I hem iniciat per aquest curs escolar 2022/2023, una Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació.

El CAX Orientació continua creixent, gaudint dels mapes i paisatges de les curses  i preparant amb moltes ganes la temporada 2023.

WhatsApp Portal de Xàtiva