Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Maria Pina porta el seu campus al Genovés en vacances de Pasqua després de que la temporada passada no es poguera portar a terme conseqüència de la pandèmia. Una activitat que debuta en aquestes dates però consolidada al Genovés i a més agafada de la mà del club i de l’Ajuntament per oferir a les xiquetes i xiquets una formació que va més enllà del propi esport.

Tal i com pregunta la pròpia Maria Pina a la seua pàgina web, el Campus Maria Pina del Genovés és un campus esportiu més? La resposta és contundent i clara, Simplement, NO. Doncs així és, un campus que amb el pas dels anys i l’acumulació d’experiències s’ha convertit en un centre de tecnificació on totes les persones inscrites milloren les seues habilitats de l’esport, però també, tal i com diu la pròpia Pina “adquireixen nocions socials i milloren en altres àmbits de la formació de les persones en aquestes edats”.

Això és el que fa diferent al campus de Maria Pina del Genovés. Un campus en el que totes i tots poden optar a compartir pista de manera conjunta independentment del nivell esportiu. Un Campus en el que totes les persones que participen d’ell es consideren igual de diferents i això es reflexa en el missatge que transmet en qualsevol iniciativa “valors, educació esportiva, amor, bàsquet, qualitat i inclusió, i no anem a parar fins aconseguir que eixes xiquetes i xiquets tinguen el millor lloc per a créixer i créixer en ells mateixos. I jo em sentiré la persona més afortunada del món en poder acompanyar-los”.

Amb el pas dels anys ens adonem que el campus de Maria Pina va molt més enllà del simple fet de practicar esport, bàsquet. Pot ser siga un recorregut en la formació dels xiquetes i xiquets en el qual missatges que estan fóra de la pràctica esportiva van calant en totes i cadascuna de les persones que participen. Tan sols el fet de canviar referents esportius als quals aferrar-se i que aquestos tinguen una vessant educativa potent fan que el Genovés es senta en l’obligació de potenciar el campus. Estem formant jugadores i jugadors però també persones que després van a eixir del pavelló al carrer amb un missatge necessari per fer una millor societat. Per això no ens cansarem de que persones com Maria són imprescindibles. Ha de ser un referent. Si Maria ha estat una de les millors jugadores, per no dir la millor jugadora valenciana de la història, amb una carrera esportiva tan important, aquesta es quedarà arxivat als registres, però continuarà tot allò que ha anat transmetent en les seues iniciatives.

Però en aquesta edició, en format vacances de Pasqua, va a ser un poc especial, pel fet de ser el primer any que es fa en aquestes dates, després perquè en hores es van tancar les inscripcions per haver completat les places, també perquè la pròpia Maria estarà present en alguns dels dies del campus, i per últim, i el que reflexa justícia al Campus, perquè la pròpia Maria tindrà el seu reconeixement entre altres coses per fomentar el bàsquet amb un missatge inclusiu potent. El 22 d’abril el campus es desplaça a Benetússer per realitzar un torneig inclusiu amb altres clubs però també per estar present en el bateig del pavelló de Benetússer, al qual li posaran el nom de Pavelló “Maria Pina”.

El campus del Genovés ha d’estar present i formar part d’aquest fet històric.

Un campus que comença aquest dimarts i que durant 4 dies juntarà a moltes xiquetes i xiquets de diferents clubs i llocs per tal de compartir experiències amb la finalitat de créixer no tan sols com a jugadores i jugadors, sinó com a persones.

WhatsApp Portal de Xàtiva