Solopizza Xàtiva

Durant aquest mes de maig el CB Genovés haguera presentat el seu torneig aleví, en la seua divuitena edició. Un torneig que des del 2003 ha organitzat de manera ininterrompuda, malgrat els entrebancs que han anat apareguent al llarg d’aquestes dues dècades. Un torneig que s’ha convertit en un referent a nivell estatal i que molts dels clubs que han passat han utilitzat per preparar els planters dels seus equips en categoria preinfantil de la temporada següent. La setmana passada la FBCV anunciava la suspensió de totes les competicions IR, la qual cosa ha generat una decisió difícil per al CB Genovés però responsable davant la situació sanitària que la societat està vivint.

Des d’aquella primera edició en que participaren equips com el València BC, el Joventut de Badalona, l’Estudiantes de Madrid, el Bàsquet Gandia i el CB Alginet molts han estat els clubs, jugadors i jugadores que han corregut pel pavelló del Genovés. Tornejos que malgrat les diferents situacions que s’han viscut al llarg de les disset edicions, el CBG no ha deixat d’organitzar. Inclús,i en paraules del propi club, “no sabríem dir quin de tots els tornejos ens ha deixat millors experiències. Fins i tot ens hem atrevit a fer-lo internacional”. El torneig aleví es caracteritza per ser un esdeveniment que suposa el final de la temporada, però també l’inici de la següent per la inèrcia que agafen les persones que l’envolten com a conseqüència de les emocions i el bon bàsquet que es viu.

Maig es caracteritza per ser el mes en que el club presenta els diferents equips que participen en el torneig. Un torneig que ja tenia el seu cartell i que el proper cap de setmana del 26, 27 i 28 de juny hauria de fer rodar el baló pel Poliesportiu “Paco Cabanes El Genovés”.

València BC, Joventut, Real Madrid, C.B. Cornellà, l’Acadèmia FP BASKETBALL UNLIMITED acompanyarien al Club Bàsquet Genovés per disputar el XVIII Torneig Aleví de Minibàsquet, el qual, degut a la situació de pandèmia que s’està vivint com a conseqüència del COVID 19, es suspèn. Un cartell de luxe per a un torneig que molts dels xiquetes i xiquetes del club esperen amb molta il·lusió ja que suposa el final d’una etapa molt enriquidora com és la de minibàsquet.

Amb decisions tan delicades com aquestes el club es manifestava diguent que “estem convençudes que tornarem. Primer hem de ser responsables en la situació que estem vivint, però el bàsquet al Genovés tornarà i ho farà amb molta més força. No volem deixar de generar persones que ajuden a fer un món millor, i el club continuarà treballant en aquesta línia. Els tornejos són una bona ferramenta per poder treballar amb objectius al voltant d’un esport que genera tantes coses a les nostres jugadores i jugadors. A l’igual que dèiem al torneig femení que no es va poder disputar, el torneig aleví tornarà. Estem convençudes. Ara tan sols ens queda continuar amb a inèrcia que el propi club genera per agafar velocitat i ser més ambiciosos i ambicioses si cap. El CB Genovés vol ser un referent no tan sols pel bàsquet, sinó per la quantitat de persones que pressumeixen de ser jugadores d’aquest esport. Per això, amb tant de camí a recórrer, el torneig aleví tornarà”.

WhatsApp Portal de Xàtiva