Educació viària, FESTiFOTO i xarrades formatives a Canals

62

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Canals i la Policia Local posen en marxa els cursets d’educació viària als col·legis de la localitat

Setmanes enrere, la Policia Local de Canals traslladava la intenció de començar els cursos d’Educació Viària per a l’alumnat de Primària dels col·legis de la localitat.

Es tracta d’una iniciativa en matèria de Seguretat Ciutadana, que s’impulsa a través de la Policia Local i amb el suport d’aquesta regidoria, amb la intenció de familiaritzar els menuts i menudes amb l’entorn de la seguretat viària perquè en siguen conscients de la importància i del respecte de les normes de circulació mitjançant pràctiques viàries que es fan en els circuits tancats ubicats als patis dels centres.

Per la seua banda, el Cap de la Policia Local i l’alcaldessa consideren que «és important ensenyar i formar en responsabilitat i compromís davant el compliment i/o l’incompliment de la normativa circulatòria, perquè totes i tots ells siguen conscients i sabedors/es de les conseqüències de cada comportament responsable o irresponsable al volant«.

El primer on s’han dut a terme aquestes activitats ha sigut el Col·legi Cervantes de Canals. Posteriorment, s’hi realitzarà al CEIP José Mollá, al CEIP Calixt III, al CEIP Vicente Rius Guillemes i finalment, al Col·legi Sant Antoni Abat.

Canals enceta una nova edició del FESTiFOTO de la mà de l’artista Ana Becerra

El FESTiFOTO és un projecte cultural que realitza AFCA (l’Associació de Fotografia de Canals) des de fa més de deu anys, i que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Canals.

Amb aquesta iniciativa, l’associació té la intenció de mostrar tot el que es desenvolupa a la fotografia i l’audiovisual.

Aquest cap de setmana, la Casa de Cultura Ca Don José acollirà l’exposició, la conferència i un taller fotogràfic a càrrec de l’artista malaguenya, Ana Becerra.

Ana Becerra és especialitzada en la fotografia artística i en el pensament creatiu. Artista i conferenciant, imparteix classes magistrals sobre creativitat i fotografia.

Hui, divendres 20 de maig, a les 20 hores, a la Casa de Cultura Ca Don José, s’hi durà a terme la presentació de l’exhibició audiovisual «Les màscares no serveixen com a segon rostre«, que romandrà exposada fins al dia 27 d’aquest mes.

Demà, dissabte 21 de maig, també a Ca Don José, en horari de 9.30 hores a 13.30 hores i de 16.30 hores a 19.30 hores, es desenvoluparà el taller fotogràfic «Aprende a mirar«, amb un preu de 20 euros per als/les socis/es AFCA, i de 50 euros per als/es no socis/es.

Aquest mateix dia, a les 20 hores, al Centre Cultural Calixt III, tindrà lloc la conferència «Saps com penses?«.

Per concloure el cap de setmana cultural, el diumenge 22 de maig, novament a Ca Don José, tindrà continuació el taller fotogràfic «Aprende a mirar«. En aquesta ocasió, de 10 hores a 13.30 hores.

En paraules de l’alcaldessa de Canals, Mai Castells, «és importantíssim que la cultura seguisca el seu curs i per això, després d’aquest llarg temps de parada en tots els àmbits i sectors, considerem essencial donar cabuda a un espai on fluïsca la creativitat«. Per la seua part, el regidor de Cultura, Miquel Alventosa: «estem molt contentes per l’acollida que està tenint el projecte Primavera Cultural, dins del qual s’emmarca aquesta activitat, i molt satisfetes també per poder reprendre una proposta com aquesta, que sempre acull artistes molt diversos i professionals«.

Als col·legis de Canals s’han dut a terme xarrades formatives pel nou model de recollida de residus

Aquesta setmana s’han dut a terme les xarrades d’informació i sensibilització sobre el nou sistema de recollida selectiva de residus Porta a Porta als col·legis de Canals.

L’empresa encarregada de fer aquesta tasca és Sequoia, qui ha realitzat, als diferents col·legis de la localitat, xarrades formatives, una presentació audiovisual i jocs, valent-se de l’ajuda d’educadors ambientals.

Els objectius d’aquesta campanya són:

  • Informar, motivar, sensibilitzar i aproximar l’alumnat a la problemàtica que existeix amb els residus.
  • Aconseguir que l’alumnat siga capaç d’identificar els residus generats en el seu entorn, diferenciar-los, classificar-los i reciclar-los.
  • Desenvolupar bones pràctiques en relació amb el consum responsable i el nou model de recollida.
  • Comprendre la importància de tindre bona cura del nostre entorn, els seus avantatges i beneficis.
  • Valorar la natura que ens rodeja i fomentar l’hàbit de reciclar.
  • Conéixer l’efecte del littering marí i possibles actuacions per a reduir el consum de plàstics, a més d’oferir alternatives més sostenibles.
  • Educar en els principis generals de l’economia circular, en la prevenció i en el tractament adequat dels residus.
  • Promoure un canvi de pensament, de valors i d’hàbits, encaminats fins als principis de sostenibilitat, reduint els residus i disminuint el rebuig alimentari.
  • Fomentar la reflexió, l’escolta i el debat respectuós.

Amb aquesta iniciativa es pretén apropar Canals a les xifres de recollida que marca el PIRCVA (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana), que estableix un mínim de 67% en reciclatge i de 50% en bio-residus, i que van en la línia d’aconseguir arribar a les taxes Europees.

WhatsApp Portal de Xàtiva