Educació posa a punt els col·legis durant les vacances de Nadal

695

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Aprofitant l’aturada nadalenca, l’Ajuntament de Xàtiva ha estat duent a terme diverses obres de millora als centres escolars públics de la ciutat. La regidora d’Educació, Amor Amorós, ha comentat que “es tracta de posar a punt els col·legis de la ciutat en períodes no lectius per a que les xiquetes i xiquets tinguen els seus centres en perfectes condicions quan tornen a classe després de les vacances de Nadal. Estem actuant en la totalitat d’instal·lacions públiques de la ciutat, atenent a les pròpies peticions dels centres escolars per ordre de prioritat”.

La regidora ha recordat que la licitació del nou contracte de manteniment de col·legis de la ciutat ha produït un estalvi del 30% en aquesta despesa anual. Amorós considera que “és un exemple més de la millora en la gestió dels diners públics que ha dut a terme aquest equip de govern. El manteniment adequat dels centres educatius està més que garantit. A més, aconseguim estalviar una important quantitat de diners amb els quals es poden dur a terme les millores que demanen els centres”, afirma l’edil.

Les actuacions són diverses. Al Teresa Coloma, per exemple, s’ha millorat el paviment d’accés principal al centre, encara que el que més destaca és la substitució de la tanca perimetral. També s’ha reposat la grava del pati. A l’Attilio Bruschetti s’ha executat una rampa adaptada per tal d’accedir al centre des del Jardí del Bes, s’ha reposat la teulada del gimnàs i s’ha reparat el paviment d’una de les aules que es trobava deteriorat.

Al Taquígraf Martí s’ha actuat principalment en matèria d’instal·lacions d’aigües pluvials, netejant el clavegueram existent en la pista poliesportiva, impermeabilitzant zones del pati i instal·lant una nova canalització de recollida en el pati interior del centre. D’altra banda, al Martínez Bellver s’ha reposat la teulada d’un dels edificis per evitar problemes de filtracions.

També s’han reparat filtracions al Jacint Castanyeda i s’ha reformat l’escala i el corredor de la part oest del centre, mentre que al Gozalbes Vera s’ha aplicat un tractament antilliscant en el paviment del pati interior.

WhatsApp Portal de Xàtiva