Educació assegura que els bessons tinguen plaça en el mateix centre educatiu

63

Solopizza Xàtiva

PoolWork Xàtiva

  • Aquesta mesura dona solució a la reivindicació de les famílies amb fills i filles nascuts de parts múltiples
  • La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 25 de maig al 2 de juny

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha preparat la normativa perquè els germans bessons tinguen assegurada plaça en el mateix centre educatiu a partir del curs que ve.

Aquesta mesura estarà ja establida quan s’òbriga el procediment d’admissió per al curs vinent, una tramitació que és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i filles per al pròxim curs per primera vegada en Infantil de 3 anys, en les aules gratuïtes de 2 anys dels CEIP i en escoletes de titularitat de la Generalitat de 0-3 anys.

Segons el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “aquesta mesura és molt beneficiosa i dona solució a la reivindicació de les famílies amb fills nascuts de parts múltiples. A més, ho hem configurat per a agilitzar més el tràmit, per tant, a l’hora de triar les seues preferències de centres educatius ho tramitaran amb una sola sol·licitud en què consten els fills bessons“.

S’establirà una modificació per al Decret 40/2016 pel qual es regula l’admissió en els centres docents públics i privats concertats que imparteixen ensenyances d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

En la normativa s’afegirà que l’alumnat nascut de part múltiple es valorarà com una sol·licitud que ocuparà tantes vacants com nascuts del part múltiple hi haja, sempre que així ho sol·licite el pare, la mare o la persona tutora legal. En el cas que algun dels integrants del part múltiple complisca els requisits per a accedir a una plaça reservada per a alumnat amb necessitats educatives especials, l’Administració educativa adoptarà les mesures necessàries, per raons especials, perquè l’admissió es realitze de manera conjunta.

Cal recordar que la presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 25 de maig al 2 de juny, i la matriculació, de l’1 al 16 de juliol. La publicació de places vacants es farà el 24 de maig.

WhatsApp Portal de Xàtiva