Dones del Pla d’Inclusió Social participen en un curs d’empoderament organitzat per FADEMUR

329

Solopizza Xàtiva

Centelys

15 dones de les integrants del Programa d’Inclusió Social que s’impulsa des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva assistiran durant tota la setmana al curs “Empodera’t dona”, impulsat per la Direcció General del Institut Valencià de les Dones, en mans de Maria Such, i organitzat per FADEMUR, amb el recolzament de la regidoria que ostenta Xelo Angulo.

Es tracta de la primera de les accions que dimanen del document de recolzament signat entre FADEMUR i l’Ajuntament de Xàtiva per a la realització d’actuacions dirigides a l’empoderament de la dona en risc d’exclusió derivada des de l’àrea de serveis socials i complementàries als programes que es desenvolupen en Benestar Social. Concretament, aquestes actuacions van dirigides a dones perceptores de prestacions de l’àrea de Serveis Socials.

Les 15 dones participants al curs assistiran durant la setmana a sessions de dues hores diàries impartides a la Casa de la Joventut per part d’una psicòloga especialista.

FADEMUR és la Federació d’Associacions de Dones Rurals, que treballa perquè desaparega la triple discriminació que viuen les dones rurals, en exercir una activitat econòmica sotmesa a grans incerteses, en un entorn molt masculinitzat i en un mitjà amb poc suport social que les ajude amb les tasques familiars. Mitjançant aquesta entitat, les dones rurals denuncien les situacions de discriminació i desigualtat, contribueixen a millorar la formació i la capacitació; i reivindiquen el reconeixement del paper que les dones exerceixen en l’estabilitat i el desenvolupament del món rural.

WhatsApp Portal de Xàtiva