Dona, tercera edat, joventut, LGTBI i diversitat funcional han d'estar en totes l'àrees municipals

WhatsApp Portal de Xàtiva

Compromís vol que les polítiques de l’ajuntament de Xàtiva respecte als col·lectius més vulnerables siguen transversals. És a dir, que des que es planteja una acció, pla, o projecte municipal, es tinga en compte l’interés i afecció sobre les dones, la tercera edat, joventut, i els col·lectius de LGTBI i diversitat funcional.

“A Xàtiva, aquests col·lectius han d’estar considerats des del principi, i durant tot el recorregut de l’acció política, no poden ser illes estanques, que és el que succeeix habitualment”, apunta en candidat a alcalde, Ferran Minguet. “Per posar un exemple, si fem un parc, des de l’ajuntament ja en les condicions de l’obra haurem d’estipular que a més de les dotacions habituals, haurà de tindre aparells per a gimnàstica de la tercera edat, jocs, accessos i serveis adaptats per a persones amb discapacitat funcional, i haurà d’estar ben il·luminat, i no tindre zones d’angles morts, perquè siga més segur per a les dones”. Minguet aclareix que Compromís està a favor que dona, joventut, tercera edat, LGTBI i diversitat funcional tinguen o puguen tindre la seua pròpia regidoria amb dotació pressupostària i de personal fix i autònom, però “ha de ser complementari que aqueixes àrees estiguen també en totes les accions de la resta de departaments municipals, o es pot córrer el risc de crear divisions que a vegades resten més que sumen”.

En aquest sentit, Compromís també inclou en el seu programa de govern per a Xàtiva realitzar una auditoria externa que servirà com a base per a la reestructuració i el redissenye del model de gestió dels serveis municipals. A partir de d’ací, elaborar un mapa amb el seu propi pla de de optimització de de els recursos públics i condicions laborals del personal municipal. “Volem saber exàctament amb quins recursos tècnics i materials comptem, però també volem saber si els nostres treballadors i treballadors estan en bones condicions laborals, ja que la seua satisfacció repercuteix directament en el servei que oferim a la ciutadania”, agrega Minguet. De fet, com ja va anunciar la coalició fa mesos, quan el nou equip de Compromís entre en el consistori, el primer que farà serà reunir-se amb la plantilla municipal. El programa també proposa que les oposicions i altres procediments de contractació de la plantilla municipal, les realitzen empreses externes especialitzades en contractació de personal per a garantir l’objectivitat del procés.

Clinica Fertilidad Xàtiva