Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

El proper dissabte 20 d’octubre comença la III edició de «Xàtiva a cau d’orella». Es tracta d’una proposta de les regidories de Biblioteca i Política Lingüística que té per objectiu situar la paraula parlada en primera línia, tot cercant espais íntims, xicotets, per facilitar la connexió entre els artistes i el públic. En edicions anteriors, de la mà de Almudena Francés, Vicent Camps, Begoña Abad, Llorenç Giménez o Carles Cano, hem gaudit de contes, poesia, acudits, llegendes, embarbussaments, etc. Enguany, el certamen s’ha hagut de posposar de juny a setembre i de setembre a octubre, per tal de no fer coincidir diferents actes programats.

Aquesta edició compta amb dos recitals. El primer, el dissabte dia 20, a les 22:30 en el claustre de Sant Agustí (Conservatori), amb una proposta poètica titulada «Cants d’amor i de mort» a càrrec del grup Melodomies, que ja va meravellar amb el seu espectacle «Homer i l’Odissea». Un recital que vol apropar al públic xativí la poesia d’Ausiàs March, a partir d’una selecció feta per l’escriptor i rapsode Tomàs Llopis, amb música composta i interpretada pel músic Miquel Pérez Perelló i amb una projecció d’il·lustracions de Joan Castejón, que ens submergirà en l’ambient de la València del segle XV.

Una dies després, el dimecres 24, en el hall superior del Gran Teatre a les 20:30, Vicent Camps, Raúl Hernández i Alícia Luz ens faran un «Tast de poesia i teatre d’Estellés», tot en el mateix espectacle per tal de recordar els 25 anys de la mort del poeta de Burjassot.

El regidor Alfred Boluda ha manifestat que «malgrat les dificultats per encaixar enguany en el calendari aquest certamen, és important donar-li continuïtat ja que la poesia i altres gèneres fets paraula són una eina de reflexió i de gaudi que tenen un públic fidel a Xàtiva».

WhatsApp Portal de Xàtiva