“Dimecres Violeta” i repartició de les bosses amb l’eslògan guanyador del 8M a Canals

34

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

“Dimecres Violeta” indaga en el pensament de la jove Anna Frank

Una setmana més, des de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals aportem el nostre suport al món de la dona parlant d’una figura clau per al feminisme. Per a aquesta nova entrega, volem destacar la figura d’Anna Frank, aprofundint una miqueta més a la seua biografia i en la seua pròpia defensa pels drets de la dona.

Tot allò que es sap de la seua vida els va viure mentre s’ocultava amb la seua família durant quasi dos anys i mig. En aquest moment, la jove va començar en el món de l’escriptura, sense saber que en un futur passarien a ser un dels llibres més coneguts a escala mundial: “El Diari d’Anna Frank”.

De molt joveneta, Anna va desenvolupar un caràcter extravertit i independent que la diferenciaven de la resta. Anna sentia un profund rebuig als comentaris masclistes. Les seues rèpliques, que no s’atrevia a expressar en veu alta, van quedar registrades en diverses anotacions.

Malauradament va ser descoberta i capturada pels nazis, i va ser traslladada junt la seua germana al camp de concentració d’Auschwitz en 1944. Sabem que va morir entre febrer i març del 1945 de tifus, malaltia que va contraure al camp de concentració, a causa de les precarietats en les quals vivien.

Aquests exemples reflecteixen la consciència feminista d’Anna Frank, impròpia d’una jove adolescent en la dècada de 1940. El seu nom no sols està lligat a l’Holocaust, sinó a la millor literatura del segle XX.

L’Ajuntament de Canals reparteix les bosses amb l’eslògan guanyador del 8M

Ahir dimarts, 8 de març, les Regidories d’Igualtat, Edu-cació i Joventut de l’Ajuntament de Canals visitaren els centres esco-lars de la població per a fer entrega de les bosses amb l’eslògan guan-yador del concurs 8M.

La regidora de Joventut, Isabel Arnau, va estar acompanyada per la tècnica de la seua àrea, Laia Segarra; la tècnica d’Educació, Ana Chorques, i la tècnica d’Igualtat, Laura Giner, les quals van acudir als centres educatius, que hi van participar, per a repartir-los les bosses amb la impressió dels cartells amb els eslògans-frases guanyadores.

El concurs està emmarcat en una campanya de conscienciació i sensi-bilització que pretén que els xiquets, xiquetes i joves dels diferents cen-tres educatius del municipi, treballen de manera cooperativa en desen-volupar, una frase o eslògan que reflectisca la igualtat de drets i opor-tunitats entre dones i homes. I empoderar, d’aquesta manera, la figura de la dona.

WhatsApp Portal de Xàtiva