Dimecres Violeta i jornada formativa d’impressió digital a Canals

24

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Irène Joliot-Curie, filla dels Curie, nova protagonista del Dimecres Violeta Canals.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals ha posat èmfasi en aquest “Dimecres Violeta” a la figura d’Irène Joliot-Curie, filla major del famós matrimoni Curie.

Irène Joliot-Curie va ser una física, química, política, activista antifeixista i feminista francesa. Va ser una de les tres primeres dones membres d’un govern a França en ser nomenada Sotssecretària d’Estat per a la Investigació científica pel Front Popular en 1936.

Activista pels drets de les dones, va acceptar el lloc, per un període limitat predefinit de tres mesos per a donar suport a la causa de la dona i la de la investigació científica.

Va patir la misogínia imperant en l’època, malgrat ser la guanyadora del Premi Nobel en 1935 i Sotssecretària d’Estat en 1936, el seu ministre, Jean Zay, li va prohibir parlar en l’Assemblea Nacional.

Durant el seu curt pas pel govern, Irène va aconseguir definir algunes orientacions importants per a una política pública d’investigació: augment dels sous i beques dels investigadors i augment del pressupost d’investigació.

Irène Joliot-Curie va morir el 17 de març de 1956 en la seua residència de París a conseqüència d’una leucèmia, resultant d’una sobreexposició a la radiació en el curs de treball.

I encara que pot ser que molts i moltes no sàpien que la descobridora del neutró va ser Irène, filla de Marie Curie, ella ha deixat un rastre d’esperança per a aquelles xiquetes i dones que alguna vegada es van sentir rebutjades: el no rendir-se i descobrir-se a si mateixes.

El personal de l’empresa Risoncha acudeix a una jornada formativa d’impressió digital

El personal de l’empresa pública Risoncha va assistir aquest divendres, en el polígon El Canari, a la presentació d’unes no-ves màquines d’impressió directa de la marca Aura.

La casa Aura Digital Printing és líder en tendències en el camp de la tecnologia d’impressió digital tèxtil. L’objectiu principal és canviar la dinàmica del mercat. L’empresa ofereix majors resultats a menors cos-tos, proporcionant així major nivell d’optimització.

Els i les treballadores de Risoncha van comprovar de primera mà els beneficis que obtenen amb aquesta nova tecnologia. Els tècnics els van ensenyar el funcionament de les màquines Aura MNU, dedicada a la impressora digital multifuncional 360º; l’Aura BEETLE, dedicada a la impressió de camisetes i el túnel d’assecat Aura OVEN.

En paraules del monitor del centre «és important acudir a aquestes jor-nades per a estar informats de totes les novetats del nostre sector». També assenyalava que «a més a més, s’estan adquirint la maquinària més adequada per a oferir els millors serveis als nostres clients perquè aquest sector està en constant innovació i nosaltres també hem d’actualitzar-nos».

WhatsApp Portal de Xàtiva