Dimecres Violeta, Festival Internacional SoXXI i dinar de germanor de la Penya Ciclista La Forca a Canals

25

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

“Dimecres Violeta” posa èmfasi en la teòrica Rosa de Luxemburgo

El pròxim dissabte 5 de març es commemora el 151 aniversari del naixement de la teòrica marxista Rosa de Luxemburgo. I per això, “Dimecres Violeta”, activitat impulsada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Canals, indaga en la figura d’aquesta dona que fou impulsora del feminisme de l’època.

Rosa va escriure molt de sobre l’emancipació de les dones. Una de les seues grans preocupacions, quan va eixir de la presó el novembre de 1918, va ser impulsar l’establiment d’una secció de dones.

En els seus articles crida l’atenció aspectes de gran actualitat: la unió entre feminisme i combat al racisme; la reflexió que l’ardu treball domèstic és “una aportació gegantesca en termes d’acte-sacrifici i dispendi de forces” que ajuda a l’home “a garantir, amb un salari minso, l’existència diària de la família i l’educació dels fills” és injustament considerat improductiu.

La vida, obra i pensament de Rosa Luxemburgo constitueix un exemple de vida, davant una realitat on els números reflecteixen que la discriminació política, social i econòmica ha ocasionat la mort de milions de dones a l’àmbit mundial.

El Festival Internacional SoXXI presenta el segon concert de la nova edició anomenat CICLE

El pròxim dissabte, 5 de març, tindrà lloc el II Concert del Festival Internacional SoXXI, on el grup “Digraph Project”, format per Andreu Queralt i Miguel Ángel Real, presentaran CICLE, un interessant programa al voltant del líquid element.

Al programa es trobarà una mescla d’estètiques heterogènies dins la música actual la qual estarà elaborada per diferents compositores i compositors, fent un símil entre el mestissatge de les aigües que banyen el planeta i la proposta sonora de les peces que conformen el programa.

El concert estarà conformat per les obres d’Aguirre, Vega, Rueda, Zabala i les estrenes absolutes de Calatayud i Álvarez. Entre les peces es troben:
• Yalodde II (2013) –Louis Franz Aguirre (1969)
• Más allá de la noche que me cubre (2014) –Laura Vega (1978)
• Oceans (2020) –Andrés Álvarez (1990)
• Perpetuum mobile (1996) – Jesús Rueda (1961)
• Obra d’encàrrec (2022) –Óscar Calatayud Gómez (1994)
• Incesante nieve (2009) – Mercedes Zabala (1963)
• Yalodde I (2009) – Louis Franz Aguirre (1968)

A les 19 hores es durà a terme el col·loqui i a les 19.30 hores començarà el concert.

Aquestes activitats es duran a terme al Centre Cultural Calixte III amb entrada gratuïta i fins a completar aforament.

Les persones interessades poden trobar més informació en la pàgina web del Festival SoXXI: https://festivalsoxxi.com/cicle/

La Penya Ciclista La Forca presenta l’escola de ciclisme amb un dinar de germanor

El pròxim diumenge, 6 de març, la Penya Ciclista La Forca d’Aiacor durà a terme la presentació de l’escola de ciclisme.

L’acte tindrà lloc al Saló Santa Creu de Canals on es farà un dinar entre tots els allí presents i es cridarà un a un cada alumne de l’escola, els quals, lluiran el nou uniforme, per al seu reconeixement.

Tanmateix, es rendirà homenatge al Campió d’Espanya de Ciclocross Màster 30 A, Dany Díaz, qui, a més a més, és soci de La Forca. Díaz va guanyar el campionat de Ciclocross representant a la selecció va-lenciana.

Al dinar es preveu que hi acudisquen més d’un centenar de persones entre socis, xiquets i xiquetes i familiars d’aquests.

Vicente Ibáñez, president de La Forca, ha destacat que «aquest dinar és una bona manera de reunir-nos tots de nou i veure el futur amb op-timisme». També ha recalcat que «evidentment, respectarem totes les mesures de seguretat sanitàries».

Per la seua banda, el pròxim 13 de març s’inicia a Aiacor la primera ca-rrera d’escoles, i allí es presentaran a tots els nous alumnes de les es-coles que participen de la província de València, però que, també abas-taran a corredors i corredores de la província d’Alacant i inclús d’Albacete.

Ibáñez també ha declarat que «la Penya Ciclista El Piñón de Canals s’ha reorganitzat i junts durem endavant la tradicional carrera d’escoles que s’ha fet sempre al poble el pròxim 31 de juliol».

WhatsApp Portal de Xàtiva