EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • La Policia Nacional deté a 31 persones en una operació contra la venda i distribució d’anabolitzants i esteroides
  • Els medicaments prohibits eren importats a Espanya des de Portugal i Bulgària per via terrestre, mitjançant vehicles, i a través d’empreses de paqueteria
  • La distribució era realitzada en botigues de nutrició esportiva i en repartiments diaris personals que abastaven quasi tota la Comunitat Valenciana
  • La xarxa comptava amb un magatzem a Llosa de Ranes –València- on van ser intervingudes més de 500.000 dosis de substàncies anabolitzants en diversos formats de presentació –càpsules, comprimits o injectables-
  • A més, la xarxa desmantellada també es dedicava al tràfic d’estupefaents i a la comissió de furts de substàncies hormonals en centres hospitalaris

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada, presumptament, al trànsit d’anabolitzants, de substàncies estupefaents i a cometre furts de substàncies hormonals en centres hospitalaris. La investigació es va dur a terme en cinc fases i van ser detingudes 31 persones, realitzant-se nou registres domiciliaris i sis inspeccions en establiments de diferents punts de la Comunitat Valenciana i de la regió de Múrcia. Els agents han intervingut un total de 510.000 dosis de substàncies anabolitzants, 163 grams de cocaïna, 3.328 grams de marihuana i altres 13 d’haixix. L’organització prenia fortes mesures de seguretat, especialment en les seues comunicacions, i canviava constantment els terminals telefònics.

Les investigacions es van iniciar al juny de l’any passat, després de detectar-se que diverses persones s’estaven dedicant a la distribució de productes anabolitzants encoberts en una botiga de nutrició esportiva. Arran de les primeres investigacions, es va descobrir que també facilitaven aquestes substàncies a altres persones relacionades amb establiments de suplements esportius i gimnasos, així com a esportistes vinculats al culturisme.

Segons avançava la investigació, els policies van localitzar els punts més importants de distribució així com la infraestructura que utilitzaven per a introduir els medicaments al nostre país, procedents principalment de Portugal i Bulgària. Les perquisicions es van centrar en els dos principals membres de l’organització, un home de 56 anys, propietari d’una botiga de nutrició esportiva, i un altre home de 53 anys, encarregat del repartiment diari de les substàncies tant de manera personal com visitant establiments de nutrició i centres esportius.

Els agents van detectar que la distribució abastava pràcticament tota la Comunitat Valenciana, principalment localitats de València -Manises, Sedaví, Alfafar, El Puig de Santa María, Xàtiva, Agullent, Silla, Burjassot, Puçol, Sagunt i Gandia- així com a Castelló i a la província d’Alacant.

Després de diverses gestions es va aconseguir identificar a un altre dels principals membres de l’organització, un ciutadà búlgar de 36 anys que era el principal proveïdor dels altres dos investigats. A més comptava amb diverses persones treballant per a ell, localitzant-se una nau industrial en la població valenciana de Llosa de Ranes que emprava com a magatzem i centre neuràlgic de les seues activitats.

La investigació també va destapar que l’organització disposava d’un grup de persones que s’encarregava de sostraure substàncies hormonals (que eren els productes més cotitzats) de diversos hospitals de València, ja que els seus membres treballaven en empreses vinculades a aquests centres.

Operació duta a terme en cinc fases

Finalment, la investigació es va explotar en cinc fases, donada la seua complexitat. En la primera es va realitzar una divisió de les persones que componien l’organització: els que la dirigien, els que facilitaven la infraestructura i els que distribuïen les substàncies. També es va definir l’estructura del grup dedicat a sostraure els medicaments hospitalaris.

En les següents quatre fases es van realitzar nou registres –València (5), Alacant (3) i Múrcia- desmantellant el magatzem situat a Llosa de Ranes en el qual es van intervindre més de 500.000 dosis d’esteroides/anabolitzants. També es van realitzar sis inspeccions en gimnasos i locals de nutrició esportiva i, finalment, es va desarticular el grup dedicat al furt de medicaments en hospitals.

Així mateix van ser intervingudes altres substàncies com a cocaïna, marihuana i haixix, donant lloc a la desarticulació de dos grups dedicats al tràfic d’estupefaents i que operaven a Benidorm i Múrcia.

WhatsApp Portal de Xàtiva