Solopizza Xàtiva

Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de març 2021 en la Costera s’ha situat en 5833 persones, és a dir, 105 aturats registrats menys que en el mes anterior i 324 més que en el 2020, la qual cosa suposa un descens mensual del 1’77% i un increment interanual del 5’88%.

El descens de l’atur a les nostres comarques es deu, entre altres coses, a les menors restriccions que hi ha hagut al març respecte a febrer junt el pont de falles i l’efecte de l’inici de la Setmana Santa, a més de ser un mes tradicionalment favorable per a l’ocupació.

Raül Roselló, Secretari Intercomarcal d’UGT-PV, considera que “les mesures restrictives han de continuar fins a aconseguir la immunitat col·lectiva per al que és necessari accelerar la vacunació. Evitar una quarta ona de contagis, que induïsca a noves paralitzacions de l’activitat i sotmeta a més tensió a l’economia, és clau si es pretén que la temporada d’estiu siga un èxit, essencial per a l’economia

Per a això, Roselló considera imprescindible acompanyar en aquestes dificultats a les llars i a les empreses que estan en pitjors situacions, reforçant i ampliant les vies d’ajuda existents i no deixant a ningú arrere. Els ERTO han de seguir mentre siga necessari, mantenint les rendes de les persones que no han pogut tornar a recuperar l’activitat en el seu lloc de treball.

A més, davant l’increment de la desocupació i el major risc d’atur de llarga duració, sobretot entre col·lectius més vulnerables com són les dones i els joves, és necessari accelerar la reforma de les polítiques actives d’ocupació, reforçant urgentment els Serveis Públics d’Ocupació, al mateix temps que es garanteix la protecció social.

Per a Roselló “caldrà dotar dels recursos disposats per a ajudar a les empreses amb la major promptitud possible per a evitar la destrucció del nostre teixit productiu, que serà essencial per a la recuperació”.

A més, per a aconseguir un model econòmic diferent, UGT manifesta la necessitat d’escometre canvis profunds, començant per derogar la reforma laboral de 2012, pels seus efectes lesius sobre els treballadors i treballadores, i negociant un nou marc regulador que establisca unes condicions més favorables per a la persona ocupada.

Finalment, Roselló considera que per a reduir la incertesa en aquesta pandèmia, és clau tant la vacunació com l’evolució dels contagis, per això és importantíssim disposar com més prompte millor de les vacunes necessàries per a accelerar i continuar amb el bon ritme de vacunació, al mateix temps que mantindre les mesures restrictives amb prudència i proporció.

WhatsApp Portal de Xàtiva