Solopizza Xàtiva

Centelys

El canadenc amb nacionalitat francesa David Maes ha aconseguit imposar-se en la XVI edició de la Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera amb l’obra «Autopista cuatro ciento y uno IV», amb tècnica punta seca sobre zinc, aconseguint d’aquesta manera el premi dotat amb 5.000 euros i patrocinat per l’Ajuntament de Xàtiva i el Rotary Club Xàtiva.

Maes, afincat a la menuda població francesa de Montaren et Saint Médiers, ha realitzat al llarg de la seua trajectòria més d’una trentena d’exposicions individuals i ha participat en 75 exposicions col·lectives arreu de tot el món, en ciutats com ara París, Montreal, Nimes, A Coruña, Tanger, Sevilla o Madrid. En 2011 ja va rebre una Menció a la XI Biennal Internacional de Gravat Josep de Ribera, i entre els seus premis destaca el Premi Nahed Ojjeh de l’Acadèmia de Belles Arts de París (2014) o el premi del jurat «Grabado Máximo Ramos» de Ferrol (2007).

A més a més, el jurat també ha decidit atorgar dos mencions d’honor. La primera d’elles ha sigut per a Gema Climent Camacho (nascuda a Ciudad Real però resident a Sevilla) amb la seua obra «Entrelazados» i tècnica amb 2 planxes: electrolític actiu en cobre aiguafort -aiguatinta i fotopolímer manual-digital. L’altra menció d’honor ha recaigut en Joan Sancarlos Martí, de la localitat valenciana del Palomar (Vall d’Albaida), amb la seua obra «Pandemos», en fusta tècnica xilogràfica.

En aquesta edició s’han presentat un total de 165 obres de manera telemàtica, de les quals es va fer una selecció prèvia de 40. L’exposició que s’inaugurarà el proper dilluns 22 de novembre comptarà amb un total de 30 obres seleccionades arribades des de llocs com ara Gliwice (Polònia), Gragnano (Itàlia), Canals, Picanya, Chiaravalle (Itàlia), Buenos Aires, Mèxic, Croàcia, Lodz (Polònia), Salamanca, Aci Catena (Itàlia), Vitòria, Almeria, Busto Arsizio (Itàlia), Madrid, Puerto Real, Bogotà, Las Palmas de Gran Canaria, Centuripe (Itàlia), Los Palacios y Villafranca, Granada, i Haifa (Israel).

El jurat ha estat compost per la Doctora en Belles Arts i professora de la Universitat Politècnica de València Angela Malysheva i pels artistes plàstics Rafa Amorós i Dani Garcia Moragues. La deliberació va estar presidida per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva Raquel Caballero i pel president del Club Rotary Club Xàtiva Julio Cabrera, exercint com a secretari Antoni Martínez Mollà.

WhatsApp Portal de Xàtiva