«Davant l’odi: drets i orgull», manifest de l’Ajuntament de Canals pel Dia de l’Orgull LGTBI 2022

60

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTI se celebra el 28 de juny en commemoració pels disturbis de Stonewall (Nova York, EUA) ocorreguts l’any 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament del col lectiu LGTBI · .

Aquest dia va haver-hi una batuda policial en el pub Stonewall Inn. Com a resposta, van sorgir de manera espontània diverses revoltes i manifestacions violentes, que pretenien protestar contra un sistema que perseguia les persones homosexuals.

Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, suposen les primeres mostres de lluita del col lectiu homosexual als Estats · Units i al món sencer, considerant-se així, els precedents de les marxes de l’Orgull.

Actualment, les celebracions de l’Orgull tenen un rerefons reivindicatiu, ja que a molts països del món, l’homosexualitat i la condició sexual no tradicional continua sent criminalitzada i, en molts altres, encara que les lleis els emparen, no estan acceptades socialment. El respecte a la diversitat sexual reivindica el dret de les persones a viure amb llibertat la seua orientació sexual i identitat de gènere, sense por de discriminacions ni represàlies.

No obstant això, diàriament som conscients de la discriminació, l’odi i la intolerància, basades en l’orientació sexual, la identitat i expressió de gènere o les característiques sexuals de les persones, ja que continuen sent una realitat, tant en l’àmbit nacional com internacional.

Des del nostre consistori sabem bé que és fonamental frenar els discursos d’odi (vinguen d’on vinguen), avançar en la conquesta de drets i, a més, defensar els ja conquerits.

Així, des de l’Ajuntament de Canals volem mostrar el nostre ferm compromís en la defensa dels drets de les persones LGTBI. Perquè volem donar suport a totes i tots aquells que lluiten en el seu dia a dia per aconseguir una societat més justa, igualitària i respectuosa amb els drets humans. Perquè volem avançar cap a una societat més equitativa i paritària.

Perquè davant l’odi, sempre guanyen els drets i l’Orgull.

Hui, 28 de juny, volem constatar que totes i tots som diversos i distints. I aquestes diferències són les que ens enriqueixen i ens fan fortes com a societat. Així doncs, reafirmem el dret de tota la ciutadania a viure una vida plena sense trobar en el seu camí cap mena de discriminació, cap obstacle a la igualtat de tracte i d’oportunitats, ni cap impediment per a l’autodeterminació personal.

WhatsApp Portal de Xàtiva