• ‘Oh! La cultura’ aglutina un programa amb 12 activitats en viu del 22 al 26 de juliol a Alacant, Castelló i València
  • Les activitats estan organitzades mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i es faran a Casa Mediterráneo d’Alacant, el Teatre Principal i el Museu de Belles Arts de Castelló i el Teatre Principal de València

Els responsables de l’Institut Valencià de Cultura han presentat la programació ‘Oh! La cultura’ a Alacant, Castelló i València, que es durà a terme entre el 22 i el 26 de juliol a Casa Mediterráneo d’Alacant, el Teatre Principal i el Museu de Belles Arts de Castelló i el Teatre Principal de València.

En paraules del director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, “amb l’arribada de la nova normalitat en aquest context de la COVID-19, continuem comportant-nos amb molta prudència i acomplint amb totes les mesures de seguretat que calen, però volem també que la ciutadania s’anime a retornar a viure en pell pròpia la cultura i les emocions que només es generen amb els espectacles en viu”.

El director general de l’IVC ha afegit “és per això que, tal com va anunciar fa unes setmanes el conseller Marzà, dins del pla ‘reaCtivem’, hem dissenyat una programació concreta, àmplia, diversa i enriquidora per a viure de nou les sensacions que aporta la cultura en viu amb una programació d’espectacles a Alacant, Castelló i València perquè la gent s’anime i retorne a experimentar les vivències que ens aporten la música, la dansa, el circ i la música en directe”.

En aquest sentit ‘Oh! La cultura’ preveu una programació de 12 actuacions en directe concretades en 3 concerts de música, un espectacle de dansa, un de circ i 3 nits de cinema valencià.

En concret els espectacles de dansa i circ estaran presents a les tres capitals valencianes i són produccions de l’Institut Valencià de Cultura. En concret l’espectacle de circ s’ha encomanat a l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana i és una proposta de gran format, ple de força i vitalitat per a tots els públics amb 13 artistes, música en directe, números aeris, llit elàstic, malabars i molt d’humor. “És la millor manera de tornar i gaudir de l’experiència en directe de les arts escèniques a través del llenguatge universal del circ”, ha comentat Guarinos.

Pel que fa a l’espectacle de dansa, l’Institut Valencià de Cultura ha implicat les companyies valencianes Otra Danza, Fil d’arena, Marea Danza i Cienfuegos Danza. Es tracta d’un programa presentat per la ballarina Pepa Cases que compta amb 4 peces ballades: ‘Salt’, de Fil d’arena; ‘Relieves’, de Marea Danza; ‘Clandestino’, de la companyia Otra Danza i l’IVC; i ‘Tabula Rasa’, de Cienfuegos Danza. “Un cant a la vida per carregar-nos les piles gràcies a l’energia única i especial del ball i el moviment”, ha explicat Abel Guarinos.

Els concerts de música i la programació de cinema tenen una configuració específica per a cada ciutat.

‘Oh! La cultura’ a València: Teatre Principal

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos i la directora Adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete han presentat la programació d”Oh! La cultura’ al Teatre Principal de València.

La programació de cultura en viu al Principal de València es desenvoluparà del 23 al 25 de juliol i les entrades als espectacles i el concert de música es poden adquirir en el web de l’Institut Valencià de Cultura amb un preu de 10 euros en cada cas.

El dijous 23 de juliol a les 20 hores el públic podrà gaudir de les emocions de l’espectacle de circ produït per l’IVC i creat per l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana.

El divendres 24 de juliol, també a les 20 hores s’ha programat l’espectacle de dansa produït per l’IVC, creat per quatre companyies valencianes i conduït per l’actriu Pepa Cases.

Com a colofó d”Oh! La cultura’ al Teatre Principal de València, el dissabte 25 de juliol hi haurà un concert dels grups valencians Mireia Vives i Borja Penalba, que presenten el seu nou disc ‘Cançons de fer camí’ i que van estar guardonats als Premis de la Música Carles Santos en l’edició de 2019; el Diluvi, que presenta el seu treball ‘Junteu-vos’, amb el segell de ‘folk’ festiu que els caracteritza i amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, també guardonats en els Premis de la Música Carles Santos; i les col·laboracions especials de Miquel Gil i May Ibáñez de Badlands.

Tota la informació i la compra d’entrades en: consultar ací

WhatsApp Portal de Xàtiva