Conselleria subvenciona a Aspromivise amb el Programa IARAQUE

120

El Programa IARAQUE compleix el seu primer any complet.

Ha estat un any complicat, en el qual, des del Programa s´ha atès a 24 persones amb diversitat funcional de les Comarques de La Costera i la Canal.

Aquestes persones, tot i que tenen una resolució de PIA en la qual se’ls reconeix el dret a una plaça de Centre d’Atenció diürna (Centre Ocupacional, Centre de Dia .. .) són a casa seva per la manca de recursos adequats a les seves necessitats.

Aspromivise amb la intenció de donar resposta a la situació de desemparament de les famílies ha hagut de fer front a un any ple d’incertesa pel que fa al futur del programa. Hem trucat a moltes portes, ens hem reunit amb diferents entitats (Mancomunitat, Diputació, Ajuntaments, Conselleria …), els hem portat cada cas, cada situació familiar, hem traslladat la impotència de les famílies per haver de fer front a un dia a dia , no només amb la responsabilitat que suposa la cura d’una persona amb diversitat funcional, sinó també pel fet d’haver de fer malavars per poder conciliar la seva vida laboral i familiar.

Per altra banda, per a Aspromivise ha suposat un gran esforç a nivell econòmic, ja que com Associació sense ànim de lucre té concertats el Centre Ocupacional i la Vivenda Tutelada, i per poder fer front a la resta de Serveis i Programes que porta endavant sols rep diners de la venda de loteria, de la quota dels socis/es i de donatius puntuals.

En definitiva, ha estat un any molt dur…

Però finalment, acabem l’any amb bones notícies. A principis del mes de novembre Conselleria ens comunicava que per mitjà d’una concessió directa de subvencions de caràcter excepcional ens cobreix parcialment el Programa. Aquesta notícia ens dóna l’impuls necessari per seguir lluitant pel Programa i per poder seguir treballant i oferint una atenció integral d´habilitació personal i social, rehabilitació i convivència. En definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional i les seves famílies des de tots els àmbits.

Volem agrair també a les entitats que ens han ajudat amb la seva col·laboració al llarg de l’any (Ajuntaments de: Xàtiva, Lloc Nou, Quesa, Anna, Estubeny i a la Mancomunitat de La Costera)

WhatsApp Portal de Xàtiva