El Consell de la Joventut de Xàtiva llança la iniciativa “XatiBlà” per a facilitar l’ús del transport compartit

527

Amb aquesta iniciativa es pretén promocionar l’ús del transport compartit entre la joventut de Xàtiva que es desplaça habitualment per motius educatius, laborals o d’oci. A més es busca crear un canal que facilite la comunicació entre les persones que realitzen viatges habitualment amb el seu vehicle i aquelles que busquen un mitjà de transport compartit.
El Consell de la Joventut de Xàtiva ha posat en marxa la iniciativa “XatiBlà” per tal de fomentar i facilitar l’ús del transport compartit entre la joventut de Xàtiva que habitualment ha de desplaçar-se per motius d’estudis, de treball o d’oci. XatiBlà funcionarà a través d’un grup de la xarxa social Facebook anomenat XatiBlà, al qual es pot accedir lliurement.

Dintre d’aquest grup les persones que vullguen oferir places en els seus trajectes hauran de fer una publicació indicant els llocs i hores d’eixida i arribada i la quantitat que cobrarà per plaça. Les persones que vullguen compartir vehicle hauran de posar-se en contacte amb la persona que haja publicat el missatge comentant a la publicació o a través d’un missatge directe. El Consell de la Joventut administrarà aquest grup per evitar enfrontaments entre membres i per a evitar que s’utilitze aquesta eina amb finalitats lucratives.

El Consell de la Joventut de Xàtiva ha volgut posar en marxa aquesta iniciativa per tal de facilitar el transport a la joventut de Xàtiva que no pot utilitzar el transport públic i per tal de fomentar el transport compartit, ja que moltes persones fan els seus desplaçaments habitualment en vehicle particular. Aquesta iniciativa es basa en propostes anteriors que s’han organitzat de manera informal entre estudiants de comarques amb poc d’accés al transport públic i en la iniciativa OliBlà del Consell de la Joventut d’Oliva que han donat resultats molt satisfactoris.

WhatsApp Portal de Xàtiva