Conferència sobre resolució de conflictes des de la mediació i l’educació emocional

478

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El mediador i professor de la Universitat de València, Carlos Caurin va parlar de resolució de conflictes des de la mediació i l’educació emocional al Saló d’Actes de l’IES Josep de Ribera. La conferència va tindre lloc dins de les activitats de la Setmana de l’Educació com a proposta de les AMPA de Secundària.

Carlos Caurín va defensar la mediació com a eina per a la resolució de conflictes entre la població adolescent presentant l’experiència duta a terme a l’IES públic Sant Vicent de la ciutat de València. Caurín va estar acompanyat per membres del seu equip de mediació. Tots ells varen coincidir en ressaltar els efectes positius que té la mediació tant en la convivència com en la millora del nivell acadèmic.

Per al ponent és fonamental crear la cultura de la pau i que englobe a tots els membre d’una comunitat, intervenint des de diferents àmbits: família, estudiants, docents, àrees municipals, policia, etc, als quals s’ha de donar formació en educació emocional i en tècniques de resolució de conflictes. La proposta de mediació que varen presentar està basada en treballar, des de l’empatia, les emocions, la convivència, la igualtat i els valors humans.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, va destacar que “és molt important començar a prioritzar la cultura de la pau i els valors que l’acompanyen , des de l’educació vivencial i sent els adolescents els protagonistes del procés. A l’institut Josep de Ribera ja comptem amb una experiència en aquest sentit: el projecte GIR, que amb el temps esperem que es puga treballar també en altres centres”.

WhatsApp Portal de Xàtiva