Condemnat per greus injúries contra l’alcalde de la Font de la Figuera en una xarxa social

El condemnat accepta els càrrecs i està obligat a publicar la sentència en la mateixa xarxa social i a fer-se càrrec de les costes

487

Els fets es remunten a gener de 2018 quan el penat va publicar a la xarxa greus insults proferits directament contra l’alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz.

El passat 13 de març va tindre lloc la celebració del judici oral. Segons consta en la mateixa sentència, totes les parts decidiren: “…la acusación particular y la defensa de mutuo acuerdo con conformidad del acusado interesaron la condena del acusado como autor de “un delito de INJURIAS GRAVES CON PUBLICIDAD…”

D’aquesta forma, tal com segueix en l’escrit, el condemnat va mostrar la seua conformitat amb el dictamen i va reconéixer com a certs els fets pels quals se l’acusava al temps que es mostrava conforme amb la pena que se li sol·licitava, a més de les l’acceptació de les responsabilitats civils atribuïdes.

L’acceptació per part de l’acusat de la responsabilitat criminal ha evitat una pena major “…sin la concurrencia de circunstancia modificativa de la responsabilidad criminal, con aplicación del beneficio del art.214 del C.P por haberse retractado el acusado de sus manifestaciones, a la pena de 3 MESES de MULTA con cuota diaria de 3 euros, cuya falta de pago determinará un dia de privación de libertad o una jornada de trabajos en beneficio de la Comunidad por cada dos cuotas no satisfechas, y pago de las costas procesales incluidas las de la acusación particular, y a que se publique la sentencia a su costa en el mismo medio en que se virtieron las injurias, red social Facebook, en el plazo de un mes.”

En paraules del denunciant, l’alcalde de la Font de la Figuera Vicent Muñoz: “estem contents per la necessitat de fer visible que els atacs als càrrecs públics o a qualsevol persona, no poden quedar impunes sempre i menys, quan venen amb la càrrega homòfoba amb la qual es proferien. Pel que a mi m’afecta, ser càrrec públic no pot suposar haver de suportar qualsevol atac injustificat i menys quan mostren l’odi i l’homofòbia com línia de discurs“. Vicent Muñoz afegeix: “Les persones LGTBI que estem a les institucions estem pel nostre treball i la nostra constància, no per a ser motiu d’injúries o acusacions injustificades. Encara queda molt de camí per fer i per erradicar eixa malaltia: l’homofòbia, però caminem decididament“.

WhatsApp Portal de Xàtiva