Concentració i recollida de firmes de la «Plataforma Ciutadana Casc Antic Digne i Viu»

126

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Centenars de veïns d’aquesta ciutat, que venen patint any rere any les conseqüències de la gestió de l’aigua de la nostra ciutat, han convocat una concentració i recollida de firmes «per una xarxa digna d’aigua» per al proper dissabte 25 de setembre a partir de les 10.30 hores i davant de l’Ajuntament de Xàtiva.

La plataforma de veïns del casc antic de Xàtiva denuncia que «el dipòsit de Sant Josep és una estructura completament obsoleta i deteriorada per la seua falta de manteniment que provoca filtracions contínues d’aigua a centenars d’habitatges del barri antic i, puntualment, inundacions en els nostres habitatges des de fa molts anys«.

Per a la Plataforma «és un gravíssim problema de salut que, d’altra banda, afecta al nostre principal patrimoni: el nostre habitatge» i que, «al temps, és un greu problema ecològic per la pèrdua innecessària de milers de litres d’aigua cada dia i de seguretat, ja que ningú garanteix una ensulsiada d’aquest dipòsit amb conseqüències imprevisibles«.

També denuncien que les rebentades d’una «xarxa obsoleta«, majoritàriament de fibrociment i plom, provoquen enfonsaments de calçada continus. «Per a rematar aquesta nefasta gestió tenim una Sentència judicial ferma que condemna a l’Ajuntament la solució a aquest problema, però l’Ajuntament incompleix aquesta Sentència amb contínues dilacions i respostes al Jutjat que són un insult a la ciutadania de Xàtiva» han finalitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva