Concentració i recollida de firmes de la “Plataforma Ciutadana Casc Antic Digne i Viu”

105

FestJove

Solopizza Xàtiva

Centenars de veïns d’aquesta ciutat, que venen patint any rere any les conseqüències de la gestió de l’aigua de la nostra ciutat, han convocat una concentració i recollida de firmes “per una xarxa digna d’aigua” per al proper dissabte 25 de setembre a partir de les 10.30 hores i davant de l’Ajuntament de Xàtiva.

La plataforma de veïns del casc antic de Xàtiva denuncia que “el dipòsit de Sant Josep és una estructura completament obsoleta i deteriorada per la seua falta de manteniment que provoca filtracions contínues d’aigua a centenars d’habitatges del barri antic i, puntualment, inundacions en els nostres habitatges des de fa molts anys“.

Per a la Plataforma “és un gravíssim problema de salut que, d’altra banda, afecta al nostre principal patrimoni: el nostre habitatge” i que, “al temps, és un greu problema ecològic per la pèrdua innecessària de milers de litres d’aigua cada dia i de seguretat, ja que ningú garanteix una ensulsiada d’aquest dipòsit amb conseqüències imprevisibles“.

També denuncien que les rebentades d’una “xarxa obsoleta“, majoritàriament de fibrociment i plom, provoquen enfonsaments de calçada continus. “Per a rematar aquesta nefasta gestió tenim una Sentència judicial ferma que condemna a l’Ajuntament la solució a aquest problema, però l’Ajuntament incompleix aquesta Sentència amb contínues dilacions i respostes al Jutjat que són un insult a la ciutadania de Xàtiva” han finalitzat.

WhatsApp Portal de Xàtiva