Solopizza Xàtiva

  • Es preveu la finalització de les obres el 2019

 L’última i més destacada, la propera construcció d’una Base Logística, situada a Xàtiva, que servirà d’emmagatzematge dels Ecoparcs mòbils i camions, juntament amb les seues operacions de manteniment.

La ubicació de la base serà en la parcel·la annexa a l’actual Ecoparc de la ciutat, amb una superfície total de 1.513,23 m2. Un espai cedit al COR en caràcter gratuït i amb llicència aprovada en Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva, dilluns passat.

La Base Logística servirà de taller de manteniment d’Ecomòbils i de camions. També s’habilitarà un centre per als treballadors (amb oficina i vestuaris), que garantirà la comoditat màxima en el desenvolupament de funcions del personal al servei dels mateix.

Amb un cost de 531.199,64 euros, comptarà amb un sistema de vigilància i control, així com vestuaris i menjador per als treballadors. Les previsions indiquen que estarà a punt el 2019.

Des del COR, el seu president, Roger Cerdà, afirma: ‘en dos anys hem invertit 7,5 milions en passar de dos a quasi 20 Ecoparcs i en tenir una xarxa d’ecoparcs fixos que ofereix servei a 93 municipis. Aquesta base estava prevista i ha arribat el moment d’executar-la, per tal d’optimitzar el nostre servei’.

El COR comptarà amb una flota de 25 ecoparcs fixos i 11 mòbils, que cobriran tot el territori amb la presència mínima d’un dia per setmana per a cada un dels municipis del COR.

Construint la xarxa d’Ecoparcs més audaç de la CV

Els 93 municipis del COR tenen servei d’Ecoparc, al menys, un dia a la setmana. El COR ha passat de 2 a 17 Ecoparcs fixes, 3 àrees d’aportació i 11 mòbils, per tal de gestionar els residus perillosos domiciliaris que es generen al seu àmbit de gestió. Aquesta xarxa d’Ecoparcs s’ha posat en funcionament en un temps rècord (1’5 anys) i ha comportat una inversió de 7’5 milions d’euros. S’espera durant l’any 2019 augmentar el nombre d’Ecoparcs fixes fins a 25. A més a més, s’ha posat en marxa el sistema de “El meu compte ambiental”, amb el que s’ha incorporat el principi de “qui més recicla, menys paga”. En 2018 va haver un total de 263.101 entrades als Ecoparcs del COR, registrades un 52% als fixes i un 48% als mòbils, i van ser bonificats 15.722 rebuts. S’han creat 56 llocs de treball, en gran part dones amb difícil empleabilitat.

El desplegament de la xarxa d’Ecoparcs ha empentat una agenda social vinculada als residus. Més de 300 bicicletes en bon estat han estat posades a disposició d’ONGs. S’han establert línies de col·laboració amb col·lectius vulnerables per a la jardineria de les noves instal·lacions, entre d’altres.

WhatsApp Portal de Xàtiva