Comunicat de Francesca Chapí en referència als recents casos de violència de gènere

412

“Els membres de la Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva denunciem i condemnem els tres assassinats de dones ocorreguts en 48 hores. Des de la Regidoria de la Dona i el Consell de les Dones de Xàtiva per a la Igualtat recordem que el proper 25 de desembre, Dia de Nadal, a les 20:00 h, hi ha convocada una concentració contra la violència de gènere a la porta de l’Ajuntament, perquè el masclisme continua matant. Així que caldrà recordar, una vegada més, que els autors d’aquestos crims execrables maten a les dones perquè les consideren seues, propietaris de les seues vides, la seua llibertat i els seus projectes, el seu cos i la seua voluntat.

Caldrà repetir una vegada més que darrere de la violència masclista està la desigualtat de tot tipus que avui encara viuen les dones. De manera que no hi ha pacte d’Estat que combata amb eficàcia els assassinats si no passa per intentar trencar tots els sostres de cristall i totes les bretxes: els salaris dispars, la representació política, l’ascens a les empreses o a les institucions, els llibres que ens ignoren a les dones,  la publicitat que ens cosifica; la reproducció d’estereotips en els joguets, en la sobrecàrrega de les tasques domèstiques sobre els muscles de les mares, les germanes o les filles; en l’acudit barroer sobre les dones joves, en el comentari condescendent sobre les dones majors; en les cançons, els llibres, les pel·lícules plenes d’herois masculins i de patidores o bruixotes coprotagonistes femenines; en l’ambiciós que triomfa per mèrits propis i l’ambiciosa que creix per raons sospitoses; en l’home que mana i la manaire que aclapara; en el control pel telèfon mòbil, en l’afectuós “un dels dos ha de baixar el ritme de treball per a atendre als xiquets”; en la pressió insuportable que s’exerceix sobre aquelles qui no volen ser mares, ni aparellar-se ni formar una família…

Tot açò alimenta al veí educat, a l’amic encantador, al germà afectuós, al company complidor que un dia mata a la seua dona o a qui ha decidit deixar de ser-ho en un gest d’autonomia personal que ell no concep. A açò ens referim quan parlem de la desigualtat que s’ha portat per davant aquest cap de setmana les vides d’Ana María, Elena i Carmen. Perquè el masclisme mata.”

WhatsApp Portal de Xàtiva