Compromís Xàtiva sufraga els costos veterinaris de Steve, un gat feral rescatat pel CES

L’associació animalista va demanar ajuda per les xarxes socials per a poder sufragar els costos veterinaris de Steve

420

Solopizza Xàtiva

Compromís per Xàtiva va donar la setmana passada els diners necessaris per atendre els costos veterinaris de Steve, un gat que l’associació C.E.S. colònies felines de Xàtiva va rescatar fa unes setmanes.

A Steve se’l ha catalogat com un gat feral, i les voluntàries del C.E.S. el van haver de traure’l dels carrers a causa del seu mal estat de salut: a Steve li havia rebentat (literalment) un ull i està cec de l’altre.

Els costos que va sufragar Compromís amb aquesta donació van ser: castració, test ràpid de leucèmia e inmuno, enucleació ocular, el tractament amb SYNOLOX i l’hospitalització.

Després de veure la seua petició d’ajuda no vam voler mirar a un altre costat, ja que entenem que és la nostra obligació ajudar a les associacions municipals quan demanen ajuda tan desesperadament. Després vam decidir fer una col·lecta entre la nostra militància i simpatitzants” ha comentat Josep Maria Sebastià, membre del col·lectiu.

Per altra banda, el secretari local de Xàtiva, Ferran Minguet ha lamentat la situació en la que es troben els gats de la nostra ciutat des de que l’Ajuntament va trencar el conveni amb el C.E.S.La situació dels gats a la nostra ciutat s’ha tornat insostenible. Hi ha centenar de gats als nostres carrers desatenguts i l’Ajuntament no fa cap cosa al respecte” ha denunciat” Minguet.

Des de Compromís per Xàtiva volen recordar-li a l’Ajuntament que la cura i la seguretat dels animals de Xàtiva deurien de ser una prioritat per a la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, i que la seua deixadesa està ocasionant morts i sofriments o la majoria dels gats dels nostres carrers.

El cas de Steve no és un cas aïllat” comenta Mónica Varela, “les voluntàries del C.E.S. reben avisos tots els dies a causa de casos similars… o pitjors. Són el pa de cada dia d’aquestes voluntàries a les l’ajuntament els dona l’esquena”.

Des del col·lectiu informen amb il·lusió que Steve ja ha trobat la seua família adoptiva i que es recupera favorablement de l’operació. “La tasca que realitzen les voluntàries del C.E.S. és incommensurable, llàstima que l’Ajuntament els reconega tan poc la seua labor”.

WhatsApp Portal de Xàtiva