Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Diversos membres del col·lectiu Compromís per Xàtiva van quedar el passat divendres amb les voluntàries de l’associació CES colònies felines de Xàtiva.

En aquesta reunió exposaren a les voluntàries les polítiques animalistes que porten al programa i agafaren apunts de la situació actual en la qual viuen els gats de la nostra ciutat. Els membres de l’associació denuncien un “insostenible” augment de les ventrades de gats, la desprotecció que viuen alguns alimentadors davant les contínues amenaces anònimes e insisteixen en la urgent necessitat de portar a terme un pla CES a la ciutat.

Les colònies de la nostra ciutat viuen en un estat deplorable gràcies a la inacció de nostre govern municipal”, ha declarat el candidat a l’alcaldia Josep María Sebastià. “La ciutat necessita una política animalista d’acord amb la nova Llei de Benestar Animal, i aquestes mesures tan necessàries sols podran portar-se a terme si Compromís Xàtiva entra al govern” ha explicat.

A la reunió van exposar els punts del seu programa destinat al benestar animal:

  • Formalitzar convenis amb associacions per la gestió de les colònies felines com estableix la llei de benestar animal.
  • Creació un refugi a cada colònia perquè els gats puguen estar segurs davant les inclemències climatològiques.
  • Creació d’un espai on els animals malalts o en atenció veterinària puguen recuperar-se.
  • Reconeixement dels els animals com a éssers vius dotats de sensibilitat per avançar en l’objectiu del sacrifici zero.
  • Potenciar l’adopció d’animals i la conscienciació per evitar el seu abandonament.
  • Aplicar plans d’esterilització i de control sanitari de colònies de gats, així com altres espècies animals si es dona el cas.
  • Creació d’un cementeri d’animals de companyia municipal.

Per a Josep María, “és important la formalització de convenis amb associacions per la gestió de les colònies felines, i que aquelles voluntàries que durant tants anys s’han preocupat per la cura dels gats de la nostra ciutat tornen a tindre un paper rellevant”. “Xàtiva necessita polítiques animalistes valentes, enfocades a millorar la vida dels gats de la nostra ciutat, i Compromís és l’únic partit que ha demostrat que els animals també importen” ha insistit.

Creació d’un cementeri d’animals de companyia municipal

Per altra banda, Compromís aposta per la creació d’un cementeri d’animals de companyia municipal, adherint-se a la iniciativa de Joan Ribó a la ciutat de València.

“Som moltes les persones que compartim les nostres vides amb mascotes les consideren part de la nostra família, per això volem donar l’oportunitat a tots els xativins de tindre un lloc on enterrar-les i mantindre-les en el record quan ja no estiguen”, ha explicat Josep María.

La mesura, estaria destinada exclusivament a cossos incinerats, ja que la llei sanitària exigeix que tots els animals de companyia siguen incinerats quan moren. “Molta gent no les recuperava les cendres perquè no sabia què fer amb elles, i amb aquesta iniciativa estem convençuts que moltes persones optaran per fer ús del cementeri d’animals” ha finalitzat Josep María.

Donació de pinso i llandes per a l’associació

Com ja es habitual a les seues reunions amb l’associació, des del col·lectiu han fet entrega d’una xicoteta donació de pinso i llandes a l’associació.

WhatsApp Portal de Xàtiva