Compromís Xàtiva organitza un acte per reivindicar la millora dels carrers del casc antic

L’acte es celebrarà el 13 d’octubre i està obert a la participació ciutadana

66

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Compromís Xàtiva organitzarà una passejada denominada “Recuperem el Casc Antic” el 13 d’octubre pels carrers del casc antic de la ciutat. La passejada s’iniciarà a les 10:30 a la Font de vint-i-cinc endolls. L’acte consistirà a recórrer el casc antic i pujar a les xarxes socials de Compromís fotografies del deteriorament que pateixen molts carrers d’aquesta zona. Esperem que així l’equip de govern reaccione i comence a treballar per millorar la qualitat de vida de la gent que viu a aquests carrers. L’acte està obert a la participació de la ciutadania i es recolliran totes les suggerències i reclamacions que es vulguen fer arribar al govern municipal.

Com ha indicat el secretari local Ferran Minguet “Xàtiva és una ciutat mil·lenària a la que s’han succeït i conviscut moltes cultures. Tenim un passat que és part del que som ara i un recurs per al nostre futur. No ens podem perdre aquesta part bàsica de la nostra identitat ni el gran recurs que pot ser per atraure inversions i activitat a la nostra ciutat.” Minguet ha assenyalat a més a més que “Des de l’equip de govern s’està oblidant la nostra pròpia història i el paper de motor social, cultural i econòmic que ha de tenir. No és fa res per recuperar uns barris i carrers que són un recurs per a tota la ciutat. Hem rebut moltes queixes de veïnes i veïns pel deteriorament dels carrers del casc antic, l’estan deixant perdre. Xàtiva no és sols l’Albereda, Xàtiva són tots els carrers, fonts, monuments i cases que hi ha en ella.”

Minguet ha afirmat que “aquest és el primer pas d’una línia de treball sobre el tema. Al nostre programa vam dir que era necessària una estratègia de ciutat. Vegem que l’equip de govern de Roger Cerdà va de costat a costat sense un rumb clar i hem decidit treballar per intentar compensar els perjudicis que està generant. El casc antic de la nostra ciutat és un recurs valuós per al nostre futur, però encara més important és la llar de moltes persones que mereixen un entorn de vida digne. Treballarem al costat de qui siga necessari i anirem allà on faça falta per intentar millorar la qualitat de vida de totes i tots.”

WhatsApp Portal de Xàtiva