Compromís vol que aquesta legislatura es pose en marxa un projecte de ciutat mitjançant un procés participatiu

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Xàtiva necessita posar en marxa aquesta legislatura un projecte de ciutat que marque la direcció del municipi per als següents 20 anys. Compromís proposa iniciar el primer any de legislatura un procés participatiu entre partits polítics, teixit social, i ciutadania en general. El procés haurà d’estar tancat per al 2022 i haurà de ser vinculant i blindat, és a dir que el resultat haurà de posar-se en marxa independentment del partit que governe. A més, Compromís ha treballat la seua proposta, convertir Xàtiva en una ciutat de la salut.

“Hem de posar-nos d’acord entre diferents, i amb el major consens possible decidir què vol fer Xàtiva els següents 20 anys. Per què invertir diners públics i sobretot per a què. Ara simplement ho gastem més o menys encertadament però sense rumb, i és per la gestió a curt terme de l’alcaldia de Cerdà i del PSOE. No són ni valents ni ambiciosos en això, i Xàtiva com a capital de La Costera, mereix molt més. És urgent un pla integral que ens marque quin tipus de ciutat volem i per tant a què dedicar els recursos municipals”, explica el candidat a alcalde Ferran Minguet. “Aquesta legislatura hem anat muntats en una bicicleta estàtica, perquè l’Ajuntament simplement fa balanços comptables. Ingressa i gasta, quan el què necessitem és avançar. Anar decidits cap a una meta o ens continuarem quedant arrere mentre els pobles de l’entorn avancen. Estem perdent temps i oportunitats que uns altres sí que aprofiten”, apunta.

En aquest sentit, els grups de treball de Compromís han treballat una proposta que portaria al procés participatiu de ciutat. Es tracta de convertir Xàtiva en una ciutat de la salut començant per la instal·lació d’un pol d’innovació tecnològica sanitària. “Es tracta que l’Ajuntament, braç a braç amb les altres institucions, govern de l’Estat i Generalitat, oferisca a empreses relacionades amb la sanitat facilitats per a instal·lar-se en el nostre municipi. Compliríem diversos objectius gràcies a les sinergies: entre altres, la creació d’ocupació directa i indirecta, més ingressos per a les arques municipals i particulars, i importantíssim: la potenciació del Lluís Alcanyís, que està en l’UCI”, comenta Minguet. A partir d’ací bona part dels recursos municipals també haurien de dirigir-se a potenciar entre la població la salut, el benestar, i les conductes saludables i sostenibles amb el medi ambient i buscar la implantació de més formació professional i graus relacionats amb la sanitat aprofitant el recurs que suposa l’hospital.

Compromís ha programat un café tertúlia aquest divendres 17 a les 20.00 a la Casa de la Cultura per a compartir el programa electoral amb la ciutadania en general.

WhatsApp Portal de Xàtiva