Compromís s’oposa a la supressió dels jutjats de violència de gènere anunciada pel govern espanyol

36

Solopizza Xàtiva

El grup parlamentari Compromís presentarà una proposició no de llei a les Corts amb què s’insta el govern espanyol a mantindre l’actual ordenació de la planta judicial pel que fa als jutjats específics contra la violència de gènere “per tal de garantir una distribució territorial de proximitat, així com ampliar el nombre de jutjats especialitzats per tal de garantir la comarcalització dels jutjats de violència de gènere“.

El Ministeri de Justícia va presentar una reordenació de la planta judicial de tot l’Estat mitjançant el reial decret 954/2022, de 15 de novembre, de creació de setanta unitats judicials corresponents a la programació de 2022 i adequació de la planta judicial.

Aquesta reordenació, segons alerta Compromís afecta notablement a diverses comarques del País Valencià. Pel que fa a la província de València, suposa concentrar els onze jutjats contra la violència de gènere en cinc, fent desaparéixer la presència d’aquest tribunal de poblacions com Xàtiva, Quart de Poblet, Carlet, Montcada, Catarroja i Picassent. Pel que fa a les comarques del sud, la proposta impacta sobre Benidorm, Alacant i Elx.

  • Font: APunt

WhatsApp Portal de Xàtiva