Compromís per Ontinyent celebra les línies d’actuació de la Conselleria d’Educació en el nou mapa de la Formació Professional

802

La Conselleria d’Educació incrementarà el pròxim curs escolar 2016-2017 en més de 280 professors la plantilla docent per a atendre l’alumnat de 136 noves unitats de Formació Professional que es posaran en marxa en setembre.

L’objectiu de la Conselleria és millorar l’accés i augmentar les possibilitats tant de la població escolar valenciana com d’aquelles persones que tinguen dificultats d’inserir-se al mercat laboral, mitjançant l’adequació i ampliació de l’oferta de cicles formatius, així com amb la nova FP bàsica de segona oportunitat.

S’incrementarà l’oferta, així, en 33 unitats de cicles Grau Mitjà i 46 de Grau Superior; 35 unitats d’FP Bàsica de segona oportunitat, i 22 d’FP Bàsica, que es tradueixen en 3.000 noves places, per la qual cosa per primera vegada l’oferta formativa aconsegueix les 130.000 places. És la major oferta en Formació Professional de la història.

Com a principal novetat, cal destacar l’impuls dels cicles formatius amb inserció laboral inmediata, així com la implantació de 6 nous títols: cicle de Grau Mitjà d’Emergències i Protecció Civil, Grau Superior de Coordinació d’Emergències i Protecció Civil; graus superiors d’Electromedicina Clínica, Audiologia Protètica, Vestuari a Mida d’Espectacles i Animació 3D, jocs i entorns interactius. Amb aquests nous cicles, es dóna resposta a necessitats detectades, ja que alguns d’aquests estudis, com Audiologia Protètica i Animació 3D, podien realitzar-se en centres privats però no en el sistema públic.

Així mateix, volem subratllar l’increment d’unitats del cicle formatiu de Promoció de la Igualtat de Gènere en set unitats més, amb una ampliació de l’oferta de la modalitat semipresencial que fins ara no existia. Celebrem que una d’aquestes unitats será impartida a l’IES Pou Clar, tant perquè s’amplia l’oferta de cicles a la nostra ciutat com perquè la igualtat de gènere és un aspecte que ha de ser prioritari en tota societat.

WhatsApp Portal de Xàtiva